Peter Vandenbempt: "Er zijn nog 2 interessante vacatures in Neerpede"

Voor Hein Vanhaezebrouck is het Anderlecht-hoofdstuk vandaag officieel begonnen. Maar er ontbreken nog enkele puzzelstukken. Peter Vandenbempt analyseert de situatie.


"Het is zeker niet altijd een goed idee van een trainer om kort na een ontslag bij de ene club over te stappen naar de andere. Daar zijn een paar voorbeelden van in het recente verleden. Denk maar aan Bob Peeters die overstapte van Cercle Brugge naar AA Gent. Maar Vanhaezebrouck heeft aangegeven dat hij helemaal niet moe is. Hij zit vol energie om dat zware werk dat bij Anderlecht op de plank ligt aan te pakken."


"Zijn eerste match als Anderlecht-coach is over 10 dagen, op bezoek bij KV Mechelen. En dat is geen gemakkelijke opdracht voor Anderlecht. Veel volk zal er de komende dagen niet zijn op training door de interlandbreak. En we weten dat het voetbal van Vanhaezebrouck veel training vereist, zoals het inoefenen van looplijnen en patronen. Vandaar dat Vanhaezebrouck aangeeft dat het tegen zijn gewoontes en principes is om tijdens het seizoen in een club te stappen.""Vanhaezebrouck weet dat het een moeilijk en iets langer proces zal worden. En bij Anderlecht moeten de resultaten er al zijn vanaf dag 1. Er is al de achterstand op Club Brugge en er komt nog die dubbele confrontatie met PSG in de Champions League. Niet zo simpel. In de ideale wereld werden vandaag ook Yves Vanderhaeghe en Nicolas Frutos voorgesteld als assistent. Vanhaezebrouck kent Vanderhaeghe goed, want hij heeft goed met hem samengewerkt bij Kortrijk en vertrouwt hem. Nicolas Frutos kent het huis en de spelersgroep heel goed. Frutos heeft ook de hele voorbereiding meegemaakt, wat hem zeker een voorsprong had gegeven".


"Dus het is een vervelende situatie dat zowel Frutos als Vanderhaeghe passen voor de functie van assistent. Aan de andere kant denk ik dat er nog wel kandidaten zijn om de posten van T2 en T3 in te vullen in het Constant Vanden Stockstadion. Vanhaezebrouck heeft in elk geval aangegeven dat zijn assistent niet uit AA Gent zal komen, dus geen Bernd Thijs. Er zijn dus nog 2 interessante vacatures open in Neerpede."

vanhaezebrouck vandenbempt

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...