Vanhaezebrouck: "Een fantastische uitdaging"

Anderlecht heeft wat het wou: Hein Vanhaezebrouck mag RSCA de komende drie seizoenen onder handen nemen. "Ik heb altijd opgekeken naar deze ploeg", zegt Vanhaezebrouck over zijn nieuwe werkgever. "Anderlecht moet altijd dominant voetballen."


Hein Vanhaezebrouck liet de journalisten een kwartiertje op hun honger zitten. Is hij dé man die Anderlecht nieuw leven zal inblazen? "We moeten het stap per stap doen", bleef Vanhaezebrouck meteen voorzichtig. "Dit zal tijd vragen, maar we kunnen bepaalde zaken al snel veranderen. Ik heb gisteren al heel veel doorgenomen met Nicolas Frutos. Hij heeft me veel informatie gegeven. Wat de ambities zijn? Een vol stadion en tevreden fans, zoals ik dat altijd wil. Op 5 jaar moet je hier eigenlijk 3 keer kampioen zijn en 2 keer er dicht bij zijn."


"Anderlecht heeft me genomen om van filosofie te veranderen. Ze kunnen zich vinden in mijn visie. Resultaten blijven natuurlijk belangrijk, maar ik probeer dat altijd te combineren met goed voetbal. Anderlecht moet dominant voetballen. Ik heb respect voor het werk van René Weiler, maar ik heb een andere visie."


Hoe is de overgang naar Anderlecht de voorbije dagen nu tot stand gekomen? "Kijk: als René Weiler nog trainer was van Anderlecht, dan zou ik hier niet gezeten hebben. Dan zou ik rust genomen hebben en daar zou mijn vrouw zeer tevreden mee geweest zijn. En dan zou het buitenland misschien een optie geweest zijn. In België kon ik na AA Gent alleen nog naar Anderlecht gaan. Ik begrijp natuurlijk dat dit pijnlijk is voor de Gent-fans, maar ik zit hier niet omdat ik bij Gent al wist dat Anderlecht me zou halen. Mijn vertrek bij Gent heeft hier niets mee te maken."


"Anderlecht is de grootste club van België, de club waar ik als kind van droomde in de basisschool. Dat betekent niet dat ik altijd fan van Anderlecht ben geweest, maar ik heb altijd opgekeken naar deze ploeg. Dit is een fantastische uitdaging."
Er komt dus geen sabbatjaar voor Hein Vanhaezebrouck. "Ik ben niet moe, ik zit nog vol energie. De nederlaag tegen Zulte Waregem was gewoon de druppel voor mijn werk in Gent. Ik heb dan een beslissing genomen die voor mij en de club de beste was."

vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...