Peter Vandenbempt: "Vanhaezebrouck moet Anderlecht weer leren voetballen"

Peter Vandenbempt heeft in zijn wekelijkse analyse op de radio uiteraard veel aandacht voor de situatie bij Anderlecht en dan met name de nakende wissel van de wacht.


"De aanstelling van Hein Vanhaezebrouck laat lang op zich wachten, maar daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste omdat Anderlecht de voorbereiding op de match tegen Standard niet wou verstoren. Ten tweede omdat Anderlecht wacht tot het hele plaatje rond is. Hoewel er al een akkoord is met Vanhaezebrouck, wil die zelf ook nog een paar assistenten meenemen. Hij wil er graag Yves Vanderhaeghe en Karim Belhocine bijhalen."


"Er is ook het financiŽle aspect, want dit wordt intussen een dure operatie. Anderlecht heeft al een paar honderdduizenden euro's meegegeven aan Weiler en zijn twee assistenten moeten ook nog uitbetaald worden.
Vanhaezebrouck zelf is naar Belgische normen ook nog een flinkbetaalde trainer. Er moet dus nog wat gerekend worden."


"De sleutel ligt uiteindelijk bij Yves Vanderhaeghe. Wil die na 3 succesvolle jaren als hoofdcoach een stap terugzetten? En wil hij inleveren, want het uitstekende contract dat hij bij Oostende van Coucke kreeg, zal hij bij Anderlecht als assistent niet krijgen. Vanhaezebrouck wil hem er absoluut bij, maar Vanderhaeghe zou ook nog 2 andere aanbiedingen hebben. Hij zal snel moeten beslissen, is mij verteld. Waarschijnlijk vandaag nog.
Vanderhaeghe kan zich spiegelen aan AriŽl Jacobs. Die was al vele jaren hoofdcoach in eerste klasse. Hij had met La LouviŤre zelfs de beker gewonnen. Maar Jacobs werd uiteindelijk toch assistent onder Frank Vercauteren bij Anderlecht. Ik herinner mij dat Vercauteren dat niet graag had, want hij zag Jacobs als een soort schoonmoeder. Maar later zou Jacobs nog 4 jaar hoofdcoach worden van Anderlecht, met onder meer 2 titels en een beker. Assistent bij Anderlecht is dus een job met doorgroeimogelijkheden. Tenzij je Nicolas Frutos heet.""Er ligt de nieuwe coach van Anderlecht in ieder geval heel wat werk te wachten. Dat zagen we in de match tegen Standard. Dat was voor de rust een heel slechte match, met ideeŽloos en krampachtig voetbal van beide teams. Na de rust was het beter, maar het blijft een raadsel hoe zoveel goeie spelers van Anderlecht zo zwak kunnen voetballen. Aan goeie wil lijkt het niet te ontbreken.""Maar wie denkt dat Anderlecht met de komst van Vanhaezebrouck ineens zal draaien zoals het allerbeste Gent, die ontwaakt toch maar beter uit zijn droom. De trainer moet het elftal in eerste instantie weer leren voetballen. Het systeem erin slijpen, keuzes maken op het middenveld, dominant leren zijn, offensieve patronen erin slijpen,... Dat gaat niet van vandaag op morgen. De kwaliteit is er zeker wel. Er is meer kwaliteit bij Anderlecht dan bij Gent toen Vanhaezebrouck daar kampioen werd. Maar die spelers pikten het snel op en presteerden 2 jaar lang top. Daar ligt de uitdaging voor Vanhaezebrouck: iedereen meekrijgen in zijn verhaal in een andere omgeving, waar een andere mentaliteit heerst en waar naast echte vedetten ook veel pseudovedetten rondlopen."

vanhaezebrouck vandenbempt

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josuť Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...