Frutos: "Dit blijft mijn club"

Nicolas Frutos zat tegen Standard voorlopig voor het laatst als hoofdcoach op de bank bij Anderlecht. Of hij er binnenkort als assistent zal zitten, laat hij nog in het midden. "Maar dit blijft mijn club."


Op zijn vermoedelijk laatste persconferentie als hoofdcoach van Anderlecht danste Nicolas Frutos om de vragen over zijn toekomst heen. "Ik heb nog met niemand van het bestuur gesproken, maar we zullen dat nog zeker doen. Maandag leid ik gewoon de training, ik ben elke dag vele uren op de club. Er is dus genoeg gelegenheid om nog eens om de tafel te zitten. Sowieso is dit geen vaarwel aan Anderlecht voor mij. De dag dat ik als speler gestopt ben, heb ik gezegd dat ik hier zou terugkeren. Dit blijft mijn club."


"Of ik binnenkort assistent word, weet ik echt niet. Ik ben wel heel tevreden over het werk dat ik geleverd heb. Alleen jammer dat ik mijn "halve finale" (de match tegen Celtic) verloren heb. Anders lagen de kaarten nu misschien anders."


Het wordt dus niet Nicolas Frutos maar naar alle waarschijnlijkheid Hein Vanhaezebrouck die het vertrouwen krijgt van het bestuur. "Als supporter van Anderlecht hoop ik dat hij het wordt", zegt Frutos. "Ik hou van zijn manier van spelen. Hij zal met onze spelers goed werk kunnen leveren. Maar de nieuwe coach moet wel een tiental weken krijgen om zijn stempel te kunnen drukken. Ik denk dat ik zelf met Anderlecht al een goeie stap vooruit heb gezet."

frutos vanhaezebrouck

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...