Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"

Morgen staat Anderlecht voor een cruciale wedstrijd op de tweede speeldag van de Champions League. Tegen Celtic moet er in eigen huis geoogst worden, dat beseft ook trainer Nicholas Frutos. "Zowel voor Anderlecht als voor Celtic is dit een sleutelwedstrijd voor de derde plaats."


Als Anderlecht kans wil maken op de derde plaats en dus een verlengd verblijf in Europa, dan kan het zich woensdag geen misstap veroorloven tegen Celtic. Al helemaal niet op eigen veld. 
"We spelen thuis dus we zijn favoriet. We gaan vol voor de overwinning. Zowel voor Anderlecht als voor Celtic is dit een sleutelwedstrijd. PSG en Bayern zijn normaal gezien teams die meestrijden voor de eindzege in de Champions League", zegt Nicholas Frutos.


Anderlecht ging op de eerste speeldag van de Champions League met 3-0 de boot in bij Bayern München, maar Celtic verging het nog slechter. De Schotten kregen in eigen huis een 0-5-pandoering van PSG. Toch zakt Celtic met vertrouwen af naar het Astridpark. Afgelopen weekend won het nog "The Old Firm" bij stadsgenoot Rangers. Frutos is dan ook op z'n hoede voor de Schotten. "Celtic speelt geen typisch Schots voetbal. Het is een sterk fysiek team, maar ze kunnen ook technisch goed voetballen. De kapitein Brown en Sinclair zijn sterke spelers. En defensief zit het ook goed ineen."Frutos kan voor het duel tegen Celtic weer rekenen op Teodorczyk en Kara, maar of ze spelen is volgens de Argentijn nog niet zeker. Obradovic is nog een twijfelgeval. "Over Obradovic nemen we vanavond een beslissing. Op de linksachter zitten we, indien hij niet kan spelen, wel een beetje krap. Het afgelopen weekend heeft Sowah er gespeeld, ook Appiah kan dat. Het zijn niet de meest ideale oplossingen, maar het is mogelijk. Ik maak er mij geen zorgen over. Ik heb de voorbije week veel gewisseld, maar woensdag zullen we met onze beste elf spelen. Wie dat zijn, weet ik nog niet. Al heb ik wel al een elftal in mijn hoofd. We gaan proberen ons eigen spel te spelen, kansen te creëren en de ruimtes te bespelen."Voor zijn eigen toekomst als T1 van Anderlecht zouden de duels tegen Celtic en Standard wel eens cruciaal kunnen zijn, maar Frutos voelt naar eigen zeggen geen extra druk. "Op Anderlecht moet je altijd winnen. Ik weet dat we ook de volgende twee wedstrijden moeten winnen. Maar ik heb een goed gevoel. Er staan ons twee prachtige partijen te wachten. Wedstrijden in de Champions League zijn bovendien altijd speciaal. Ik ben nu niet bezig met mijn eigen toekomst. Ik denk dat ik mij al heb kunnen bewijzen, dat ik getoond heb klaar te zijn voor het trainerschap. Maar ik wil niet vooruitlopen, er staat ons nog veel werk voor de boeg."

Sporza

frutos

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...