Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"

"We wisten dat het een lastige match zou worden, want we hebben het hier altijd moeilijk." Aldus Nicolas Frutos.


"Ik ben dan ook heel blij met deze overwinning, want we hebben zeges nodig om weer vertrouwen in de ploeg te krijgen. We hebben genoeg kwaliteit in de ploeg, maar het komt er nu op aan om die kwaliteit ook te kunnen tonen, zodat we weer het Anderlecht zien dat ik wil zien."


Veel mensen konden het niet bevatten dat Frutos ineens Sowah opduikte en de rechtsepoot ineens als linksback zette. Of Onyekuru op de bank zette. En Kums, die hij woensdag nog bewierrookte. "We hebben spelers gewisseld omdat we gehoopt hadden op een soort extra dynamiek ten opzichte van Westerlo", verklaarde Frutos. "Maar als speler van Anderlecht moet je klaar zijn. Kijk naar Gerkens en Beric, die zijn heel goed ingevallen. Een Kums kan meer dan wat hij tot nu toe laten zien heeft. Ik wilde met Hanni en Stanciu de verdediging van Waasland-Beveren het moeilijk proberen maken. Zij moesten voor ruimte zorgen. Het was een tactische keuze dat Kums niet speelde", vervolgde Frutos.


Nerveus maakt hij zich naar eigen zeggen niet, maar toch begint de tijd te dringen om het bestuur te overtuigen. "Voor mij was dit de kwartfinale en de drie punten waren het belangrijkste. De spelers waren erg aangedaan door het vertrek van René Weiler. Onbewust speelt dat nog mee. Je ziet dat ook: op training lukt alles wat we oefenen, maar ineens niet meer tijdens een match. We hebben nu iets meer tijd om te werken en dingen te veranderen. Woensdag is mijn halve finale."


Coach Nicolas Frutos heeft nog niet beslist wie eerste doelman wordt. Na de wedstrijd was hij uiteraard ook vol lof voor Boeckx. "Hij deed meer dan zijn job en was echt fantastisch vandaag. Hij heeft ons gered", was Frutos eerlijk.

frutos beveren

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...