Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"

Youri Tielemans besloot afgelopen zomer om Anderlecht te verlaten. De Rode Duivel trok naar AS Monaco. De ideale stap volgens hem.Door Anderlecht te verlaten nam hij ook afscheid van zijn jeugdliefde. Al was het volgens hem een noodzakelijke stap. "Ik kon niet meer beter voor Anderlecht", klonk het tegenover Eleven Sports. "Het was voor mij het ideale moment om te vertrekken bij Anderlecht. Ik kon niet beter in België. We hadden net de titel gepakt na een moeilijk seizoen en in de Europa League gespeeld. Ik heb bijna 15 jaar het shirt van Anderlecht gedragen. Dat is lang en dat achterlaten was niet makkelijk. Na de vakantie ben je echter gefocust op je nieuwe club", vertelt hij.


De middenvelder voelt zich wel goed in Frankrijk. "Je hebt hier alles om te relaxen, alles voor een goed leven. Als je dan nog eens bezig bent met voetbal, kan het niet mis lopen. Monaco is wel heel anders dan Anderlecht en Brussel. Hier is niet zoveel volk. Het stadion vergelijk ik een beetje met het Koning Boudewijnstadion. Monaco zou wel graag een groter stadion zetten, maar er is een gebrek aan plaats. Ik woon inderdaad dicht bij het Stade Louis II. Dat is tof want zo kan ik te voet naar de training en wedstrijden", aldus Tielemans.Tielemans kreeg vorig jaar volop het vertrouwen van Weiler en draaide zijn beste seizoen in zijn nog prille carrière. Verrast dat Weiler wegging bij Anderlecht is hij niet.
"Hij had zoveel kritiek gekregen - iedereen sprak veel te negatief over hem - en ik hoorde dat hij ook in zijn privéleven beledigd is geweest. Het was hem gewoon te veel geworden, hij was het beu. Dan begrijp ik zijn beslissing", vertelt Tielemans in Het Laatste Nieuws. "Als de kritiek zó ver gaat, kan iedereen die beslissing nemen." (mijmert)


Ook in het begin van vorig seizoen stond de oefenmeester al onder druk. "Weiler was nog maar in Anderlecht of hij werd al negatief benaderd", herinnert Tielemans zich nog goed. "'Wie is hij?' 'Waarom is Anderlecht hem gaan halen?' Als je er dan niet in slaagt om je te kwalificeren voor de Champions League - terwijl Rostov later tegen Bayern München en Atlético bewees dat het een goede ploeg is - en de resultaten zijn niet zo goed, dan weet je dat de kritiek nog zal toenemen."
Voetbalkrant

tielemans weiler

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...