Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"

Het gaat gestaag voor Nicolas Frutos. Westerlo was het opwarmertje, zaterdag tegen Waasland Beveren volgt de echt test en woensdag tegen Celtic het examen. Maar match per match: Frutos was behoorlijk onder de indruk van de tegenstander van morgen.


Frutos ging als assistent van René Weiler de Waaslanders twee keer bekijken en kwam terug met heel wat lof op het scoutingspapiertje. "Hun coach (Philippe Clement) verricht fantastisch werk. Hij verloor zijn topschutter, maar dat is er niet aan te zien. Ze spelen nog steeds goed voetbal en halen resultaten."
Over de nieuwe spits kon hij trouwens ook het één en ander vertellen. "Thelin ken ik goed ja. Hij is een super complete spits. Maar hier had hij de pech dat we nooit met twee aanvallers speelden. 20 jaar geleden was dat de norm, maar nu speel je meer met een jongen die rond de targetspits zwerft. Het was voor hem beter om elders minuten te gaan maken."


Frutos zit nu zelf ook wel met drie spitsen, de laatste werd nog maar een paar weken geleden gehaald. Robert Beric zit dus ook in een moeilijke situatie. "Hij zit wat in hetzelfde schuitje als Thelin hier vorig seizoen."
"Hij zit met concurrentie van Teodorczyk, die heel wat goals maakte, en Harbaoui, die zijn reputatie in België al maakte. Het is aan mij om te zien wat we met hem kunnen doen en hoe we hem kunnen doen renderen. We willen het maximum uit iedereen halen."


Frutos begon met een ander systeem en gaat dat waarschijnlijk ook aanhouden. "Het kan dat we van systeem veranderen, soms verander je ook tijdens een match. Maar door de afwezigheid van Kara is het een systeem dat ons goed uitkomt. Want op links hebben we niet zoveel opties", gaat Frutos verder.
Een duidelijke communicatie. "Kijk, misschien ga ik soms ook liegen, maar dat heeft dan een reden. Ik doe geen inspanning om eerlijk mijn gedacht te zeggen. Zo sta ik ook in het leven. Ik probeer altijd positief te blijven, ook in moeilijke situaties. Ik weet nu al dat ik ook kwaad ga worden op sommige van jullie (de pers ), maar dan ga ik dat ook recht in jullie gezicht zeggen. Ik heb geleerd uit mijn verleden als speler. Ik sprak ook een hele tijd niet meer. Heel de kleedkamer sprak op een gegeven moment niet meer. Dat helpt niets."Uit zijn verleden als speler leerde Frutos blijkbaar wel heel veel. "Ik ben directeur opleidingen geweest bij Santa Fe. Ik besefte daar dat het niet mijn plaats was. Mijn vader zei het me na mijn aanstelling als T1: je bent rustig, te rustig. Als opleidingsverantwoordelijke was ik te actief, ik nam alles mee naar huis."
Maar Frutos is iemand die erg met het spelletje bezig is. Voor een match is hij enorm zenuwachtig. "De dag dat ik geen 'schrik' meer heb, moet ik ophouden. Dat betekent dat de motivatie weg is. Het is geen zenuwachtigheid die me bevriest, het is eerder een motivatie."


De Argentijnse interim-trainer weet het ook nog niet echt en lijkt nog geen beslissing te willen nemen over de doelmannenkwestie. "Neen, ik heb nog geen definitieve beslissing genomen. Ik ga met beiden praten en ik ga het match per match bekijken. Dat een keeper meer zekerheid moeten hebben? Voor mij is dat hetzelfde als bij andere spelers. Beiden hebben ritme en ervaring en zijn goede doelmannen", zei hij op zijn perspraatje. Boeckx deed het goed tegen KVC Westerlo, Sels keepte onlangs nog zeer goed op het veld van Bayern München. 


Voetbalkrant

frutos beveren

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...