Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo

Ook in de eerste wedstrijd met Frutos als hoofdcoach was het voetbal van Anderlecht nog houterig, maar het gaat dankzij een kleine zege in Westerlo wel een ronde verder in de Beker van BelgiŽ.


Bij Westerlo probeerden ze de sfeer van de grote dagen op te roepen. Clublegende Jef Delen kwam de aftrap nemen en ook de statistieken zaten mee. Bij de laatste twee bekerontmoetingen tussen beide clubs trokken de Kempenaars immers aan het langste eind.
Toch moest de thuisploeg de wet van de sterkste ondergaan. Anderlecht eiste de bal op, al deed het daar weinig mee. Het bleef bij steriele druk, want veel meer dan enkele slappe schoten van de bedrijvige Onyekuru kwamen de bezoekers niet. Westerlo kwam er op de tegenaanval enkele keren scherp uit.
Beide ploegen hadden een strafschop gewild, maar scheids Lambrechts had het bij de schouderduw van Dendoncker en de ingreep van Oto'o wellicht bij het rechte eind en liet voortspelen. Net voor de rust was er nog een terecht afgekeurd doelpunt van een kwieke De Ceulaer.


Het was duidelijk dat Anderlecht een versnelling hoger moest schakelen in de tweede helft. Dat lukte aanvankelijk helemaal niet. De landskampioen stapelde de slordigheden in een razend tempo op en versierde geen enkele mogelijkheid in het vierde kwartier.
En zo rook Westerlo zijn kans om te verrassen. Annys stuurde zijn plaatsbal naar de verste benedenhoek, waar een puike redding van Boeckx nodig was om de 0-0 op het bord te houden. Het ongenoegen bij de paars-witte aanhang groeide, want de elf van Frutos konden echt niet bekoren.
Er was uiteindelijk een blunder van Oto'o nodig om Anderlecht aan de zege te helpen. Harbaoui legde diens te korte terugspeelbal voor de voeten van Onyekuru, die niet meer kon missen. Invaller Stanciu schudde nog een lekkere dribbel uit zijn sloffen, maar het werd door het aandringen van een dapper Westerlo toch nog een ongemakkelijk slot.

westerlo beker

Anderlecht staat zijn mannetje, maar de sterren van PSG leggen er toch 4 in
Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners

Meer nieuws...