Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"

Anderlecht speelt woensdag in de beker. Eén dag na het ontslag van René Weiler neemt Nicolas Frutos (tijdelijk) de honneurs waar als hoofdtrainer. De Argentijn heeft vanmiddag zijn eerste persconferentie gegeven, in de aanloop naar de cupmatch in Westerlo.


Het leek alsof de voltallige Belgische sportpers naar Neerpede gereden was om er de eerste woorden van Nicolas Frutos als interim-hoofdtrainer te kunnen aanhoren. De Argentijn stond de pers vol zelfvertrouwen te woord.
"Ik had niet verwacht dat ik dit zo vroeg zou moeten doen. Het overkomt me allemaal een beetje. Ik was niet op de hoogte van de beslissing dat René Weiler zou stoppen. Het was een echte verrassing dat hij de club verliet", zei Frutos.


"René heeft in zijn Anderlecht-periode geweldige resultaten behaald, zowel in België als Europa. We hebben als trainers altijd goed met elkaar kunnen samenwerken, ik zit hier dus met een dubbel gevoel. Of ik iets wil veranderen? Dat woord wil ik niet in de mond nemen. Als ik dat wel zou doen, wil dat zeggen dat er slecht gewerkt is de laatste tijd en dat is niet het geval. Maar natuurlijk heeft elke coach zijn eigen stijl en idee. Het is nu vooral mijn taak om de ploeg klaar te stomen voor de bekerwedstrijd tegen Westerlo en de drie matchen daarna, tot aan de interlandbreak."


"Grote verrassingen hoeft niemand te verwachten. We hebben een supergroep met spelers die gelukkig waren met de coach die ze hadden. In de kleedkamer zit het goed. Al is het natuurlijk ook zo dat spelers die weinig spelen minder gelukkig zijn. Maar dat is overal zo."


Frutos geniet als voormalige goalgetter van de club veel vertrouwen bij de paars-witte fans. "Dat doet me plezier. Ik heb een goeie band met de supporters en die wil ik behouden. Maar wat er zaterdag in Kortrijk gebeurd is, is wel jammer. Dat is niet het Anderlecht waar ik van houd. René heeft altijd het beste voorgehad met deze club." 


Het ontslag van René Weiler zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Sven Kums. De Zwitserse trainer lag de voorbije weken op ramkoers met de middenvelder, maar onder Nicolas Frutos krijgt Kums sowieso een nieuwe kans. 
“Kums is één van de beste spelers in de huidige kern", sprak Frutos klare taal op zijn eerste persbabbel. "Bovendien heeft hij het geluk dat hij op jonge leeftijd, toen ik hier nog speler was, meetrainde met het A-elftal. Het is echt een super kerel en hij legde al een prachtig parcours af tijdens zijn carrière.”


“Ik gebruikte hem vorig seizoen vaak als voorbeeld bij de beloften. Ontelbare keren", stak Frutos zijn bewondering voor Kums niet onder stoelen of banken.
"Of hij speelt tegen Westerlo? Afwachten. Vanmiddag of vanavond volgt de beslissing. Kums kan Anderlecht veel bijbrengen. Daar is hij sterk genoeg voor. Het is en blijft een belangrijke speler voor deze club", besloot de interim-trainer van paars-wit.

frutos

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...