Weiler: "Wedstrijd tegen Bayern wordt grootste sportieve uitdaging voor mij als trainer"

Anderlecht is vandaag neergestreken in München waar het morgen zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Chamions League speelt. Op de persconferentie toonden trainer René Weiler en aanvoerder Sofiane Hanni veel respect voor Bayern München.


Om 18.30u verschenen Weiler en Hanni in de hypermoderne perszaal van Bayern München. "Met Nürnberg (Duitse tweedeklasser) heb ik al in dit stadion gespeeld. Maar een wedstrijd tegen Bayern zelf wordt de grootste sportieve uitdaging tot nu toe voor mij als trainer. Ik ken Bayern goed. We moeten niet kijken naar het feit dat ze dit weekend verloren van Hoffenheim. Tegen Bayern is het altijd moeilijk. Maar als we niet graag tegen een ploeg als Bayern willen spelen, dan hadden we geen kampioen moeten worden. Bayern speelt altijd voor de Duitse titel en voor de titel in de Champions League. Het wordt dus een moeilijke test tegen een van de beste clubs ter wereld."


Op het veld van Manchester United, vorig seizoen tegenstander van Anderlecht in de Europa League, pakte Weiler uit met een verrassend offensieve aanpak. Is dat ook morgen een optie? "Makkelijk wordt het niet om Bayern te verrassen. Maar het is duidelijk dat we iets zullen proberen. We hebben veel respect, maar we kijken ook uit naar dit soort wedstrijd. In België denken journalisten dat we altijd moeten domineren. Nu zal het niet aan ons zijn om dat te doen."


Ook over de speelkansen van Sven Kums kwam er een vraag. Hij zou eerst niet en uiteindelijk weer wel zijn opgenomen in de selectie van Weiler. Maar dat wou de trainer niet bevestigen. "Dit is een nieuwe wedstrijd. Waarom zou ik mijn mening hebben veranderd? Ik heb nooit gezegd dat Kums er niet bij zou zei tegen Bayern. Als u andere informatie hebt, dan is dat voor uw rekening."

Sporza

championsleague bayern weiler

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...