Weiler: "Niet iedereen begrijpt mijn keuzes, maar het zij zo"

Een trainer die wint heeft altijd gelijk. Dus ook René Weiler, die zijn halve ploeg overhoop smeet en eindelijk nog eens wist te winnen. Mooi was het allemaal zeker niet, goed ook niet, maar voorlopig tellen enkel de punten. 


Leg het maar eens uit aan de fans die zich zaten te ergeren voor tv. Kums niet eens op de bank, heel wat spelers die de eerste helft stonden te klooien en amper een goeie bal richting Teodorczyk te zien. "Maar kijk, ik moet de beslissingen nemen, dat is mijn job", zei Weiler op zijn persconferentie. "Niet iedereen begrijpt die keuzes, maar het zij zo."


En Weiler liet duidelijk merken dat het geen persoonlijke voorkeur was. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn keuzes de juiste zijn op het moment dat ik ze neem. Ik denk dat ik een eerlijk man ben. Ik bekijk de waarde van de spelers op training en vergelijk ze. Ook hoe ze passen bij hun ploegmaats. En daarop baseer ik mijn keuzes."

Dus Kums deed het niet al te best tijdens de oefensessies. "Ik vond hem niet goed genoeg bezig op training. En dan moet ik eerlijk zijn met de andere spelers. Ik bekijk wat de beste oplossing is", zei Weiler.
"Kums is ook niet in vorm”, klonk het uit de mond van de trainer van Anderlecht. "Hij heeft nog niet getoond wat iedereen van hem verwachtte en daarom nam ik deze beslissing. Maar misschien verandert dat volgende week opnieuw."


Bij Anderlecht werd Kums niet altijd op zijn juiste positie gebruikt. Is dat niet het probleem? "Er zijn meerdere redenen", reageerde Weiler. "Hij heeft kwaliteiten maar ik was gewoon niet tevreden over hem. En ik moet zo objectief mogelijk de opstelling maken. Ik kijk hoe de spelers trainen en zich gedragen en ik was niet tevreden over Kums. Volgende keer kan hij er echter opnieuw weer bij zijn. Zoals iedereen. Ik probeer gewoon altijd de beste elf en de beste 18 te selecteren."

Voetbalkrant

weiler kums lokeren

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...