Weiler: "Niet iedereen begrijpt mijn keuzes, maar het zij zo"

Een trainer die wint heeft altijd gelijk. Dus ook René Weiler, die zijn halve ploeg overhoop smeet en eindelijk nog eens wist te winnen. Mooi was het allemaal zeker niet, goed ook niet, maar voorlopig tellen enkel de punten. 


Leg het maar eens uit aan de fans die zich zaten te ergeren voor tv. Kums niet eens op de bank, heel wat spelers die de eerste helft stonden te klooien en amper een goeie bal richting Teodorczyk te zien. "Maar kijk, ik moet de beslissingen nemen, dat is mijn job", zei Weiler op zijn persconferentie. "Niet iedereen begrijpt die keuzes, maar het zij zo."


En Weiler liet duidelijk merken dat het geen persoonlijke voorkeur was. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn keuzes de juiste zijn op het moment dat ik ze neem. Ik denk dat ik een eerlijk man ben. Ik bekijk de waarde van de spelers op training en vergelijk ze. Ook hoe ze passen bij hun ploegmaats. En daarop baseer ik mijn keuzes."

Dus Kums deed het niet al te best tijdens de oefensessies. "Ik vond hem niet goed genoeg bezig op training. En dan moet ik eerlijk zijn met de andere spelers. Ik bekijk wat de beste oplossing is", zei Weiler.
"Kums is ook niet in vorm”, klonk het uit de mond van de trainer van Anderlecht. "Hij heeft nog niet getoond wat iedereen van hem verwachtte en daarom nam ik deze beslissing. Maar misschien verandert dat volgende week opnieuw."


Bij Anderlecht werd Kums niet altijd op zijn juiste positie gebruikt. Is dat niet het probleem? "Er zijn meerdere redenen", reageerde Weiler. "Hij heeft kwaliteiten maar ik was gewoon niet tevreden over hem. En ik moet zo objectief mogelijk de opstelling maken. Ik kijk hoe de spelers trainen en zich gedragen en ik was niet tevreden over Kums. Volgende keer kan hij er echter opnieuw weer bij zijn. Zoals iedereen. Ik probeer gewoon altijd de beste elf en de beste 18 te selecteren."

Voetbalkrant

weiler kums lokeren

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...