Walter Baseggio: "In mijn ogen moet Kums altijd spelen"

Door de terugkeer van Leander Dendoncker en de sterke invalbeurt van Adrien Trebel tegen AA Gent, bestaat de kans dat Sven Kums tegen Sporting Lokeren op de bank begint.
Op de woensdagtraining had coach René Weiler een lang gesprek met de topaankoop van Anderlecht. Bij de fans werd Kums snel de nieuwe choucou, maar een bankzittersstatuut is plots een mogelijkheid.
"Wat ik daarvan vind?", lacht Walter Baseggio. Tussen 1996 en 2008 zelf speler van paars-wit. "In mijn ogen moet Kums altijd spelen. We kennen zijn kwaliteiten en zijn speelstijl. Sven heeft graag dat alles via hem gaat. Alleen gebeurt dat niet in het systeem dat Weiler voor ogen heeft. Daar ligt het grootste probleem. Anderlecht gebruikt het middenveld te weinig en heeft het moeilijk om zelf het spel te maken. Bovendien is - daar moeten we eerlijk in zijn - Kums ook niet super aan het seizoen begonnen. Maar hij heeft zeker en vast het talent om het middenveld van Anderlecht te laten draaien."Voor Walter Baseggio is het duidelijk hoe er gespeeld moet worden. "Ik zou spelen met Dendoncker op '6', Kums op '8' en dan Hanni of Stanciu - je mag hem niet zomaar vergeten - op '10'", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Dan geef je Kums ook meer mogelijkheden om het spel te verdelen. Dan heeft hij iemand voor hem en twee flanken naast hem. Het enige probleem is dan dat Teodorczyk eigenlijk iets te statisch is. Hij heeft liever iemand die de diepte zoekt. Ik vermoed dat ze bij Anderlecht daarom gekozen hebben voor Beric van Saint-Etienne als nieuwe aanvaller." 


basseggio kums

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...