Walter Baseggio: "In mijn ogen moet Kums altijd spelen"

Door de terugkeer van Leander Dendoncker en de sterke invalbeurt van Adrien Trebel tegen AA Gent, bestaat de kans dat Sven Kums tegen Sporting Lokeren op de bank begint.
Op de woensdagtraining had coach René Weiler een lang gesprek met de topaankoop van Anderlecht. Bij de fans werd Kums snel de nieuwe choucou, maar een bankzittersstatuut is plots een mogelijkheid.
"Wat ik daarvan vind?", lacht Walter Baseggio. Tussen 1996 en 2008 zelf speler van paars-wit. "In mijn ogen moet Kums altijd spelen. We kennen zijn kwaliteiten en zijn speelstijl. Sven heeft graag dat alles via hem gaat. Alleen gebeurt dat niet in het systeem dat Weiler voor ogen heeft. Daar ligt het grootste probleem. Anderlecht gebruikt het middenveld te weinig en heeft het moeilijk om zelf het spel te maken. Bovendien is - daar moeten we eerlijk in zijn - Kums ook niet super aan het seizoen begonnen. Maar hij heeft zeker en vast het talent om het middenveld van Anderlecht te laten draaien."Voor Walter Baseggio is het duidelijk hoe er gespeeld moet worden. "Ik zou spelen met Dendoncker op '6', Kums op '8' en dan Hanni of Stanciu - je mag hem niet zomaar vergeten - op '10'", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Dan geef je Kums ook meer mogelijkheden om het spel te verdelen. Dan heeft hij iemand voor hem en twee flanken naast hem. Het enige probleem is dan dat Teodorczyk eigenlijk iets te statisch is. Hij heeft liever iemand die de diepte zoekt. Ik vermoed dat ze bij Anderlecht daarom gekozen hebben voor Beric van Saint-Etienne als nieuwe aanvaller." 


basseggio kums

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...