Michael Verschueren: "Pas na november kijkt UEFA naar alternatief voor Eurostadion"

De tijd begint te dringen voor de kandidatuur van Brussel voor het EK 2020. Tot en met november wordt bij de UEFA niet nagedacht over een alternatief voor het Eurostadion, maar daarna zullen andere speelsteden onderzocht worden. Dat heeft Michael Verschueren, bestuurslid van de UEFA Club Competions SA, gezegd aan Bruzz.


Door de aanhoudende discussies en procedureslagen over het Eurostadion klinkt de vraag steeds luider of het stadion, als het ooit gebouwd mag worden, op tijd klaar zal zijn voor het EK 2020.Mehdi Bayat, sterke man bij Charleroi en bestuurslid bij de Voetbalbond, gelooft van niet. "Ik ben voor een nieuw nationaal stadion, maar niet tegen elke prijs. Het zou niet erg zijn als het EK 2020 niet naar België komt”, zegt hij in La Dernière Heure. "Er zullen nog andere mogelijkheden zijn in de toekomst.”


De UEFA blijft de kandidatuur van Brussel voorlopig officieel steunen, maar dat kan alleen in een nieuw stadion. Achter de schermen zou Rijsel als Plan B naar voor worden geschoven.
"Dat is nog niet aan de orde”, zegt Michael Verschueren. “Gisteren had ik het er in Genève nog over met de betrokkenen van de UEFA. Tot en met november wordt geen enkele andere piste genoemd dan Brussel. Pas als die termijn niet gehaald wordt, kijken we naar andere speelsteden als mogelijke vervanging voor Brussel.”Bouwheer Ghelamco veranderde vorige maand het geweer van schouder in het dossier van het Eurostadion. Het vroeg een omgevingsvergunning aan. Zo'n vergunning bundelt alle procedures, de milieu- en de bouwvergunning.
De Vlaamse overheid heeft 120 dagen, dus tot het einde van het jaar, om te beslissen of het Eurostadion gebouwd mag worden. Maar mogelijk trekt de UEFA de stekker dus al vroeger uit de Brusselse kandidatuur voor het EK 2020. 

verschueren eurostadion

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...