Michael Verschueren: "Pas na november kijkt UEFA naar alternatief voor Eurostadion"

De tijd begint te dringen voor de kandidatuur van Brussel voor het EK 2020. Tot en met november wordt bij de UEFA niet nagedacht over een alternatief voor het Eurostadion, maar daarna zullen andere speelsteden onderzocht worden. Dat heeft Michael Verschueren, bestuurslid van de UEFA Club Competions SA, gezegd aan Bruzz.


Door de aanhoudende discussies en procedureslagen over het Eurostadion klinkt de vraag steeds luider of het stadion, als het ooit gebouwd mag worden, op tijd klaar zal zijn voor het EK 2020.Mehdi Bayat, sterke man bij Charleroi en bestuurslid bij de Voetbalbond, gelooft van niet. "Ik ben voor een nieuw nationaal stadion, maar niet tegen elke prijs. Het zou niet erg zijn als het EK 2020 niet naar België komt”, zegt hij in La Dernière Heure. "Er zullen nog andere mogelijkheden zijn in de toekomst.”


De UEFA blijft de kandidatuur van Brussel voorlopig officieel steunen, maar dat kan alleen in een nieuw stadion. Achter de schermen zou Rijsel als Plan B naar voor worden geschoven.
"Dat is nog niet aan de orde”, zegt Michael Verschueren. “Gisteren had ik het er in Genève nog over met de betrokkenen van de UEFA. Tot en met november wordt geen enkele andere piste genoemd dan Brussel. Pas als die termijn niet gehaald wordt, kijken we naar andere speelsteden als mogelijke vervanging voor Brussel.”Bouwheer Ghelamco veranderde vorige maand het geweer van schouder in het dossier van het Eurostadion. Het vroeg een omgevingsvergunning aan. Zo'n vergunning bundelt alle procedures, de milieu- en de bouwvergunning.
De Vlaamse overheid heeft 120 dagen, dus tot het einde van het jaar, om te beslissen of het Eurostadion gebouwd mag worden. Maar mogelijk trekt de UEFA de stekker dus al vroeger uit de Brusselse kandidatuur voor het EK 2020. 

verschueren eurostadion

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...