Van Holsbeeck: "Klaar om vanaf vrijdag te winnen en héél goed voetbal te spelen"

Anderlecht gaat beter voetbal brengen. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck deze namiddag beloofd op een persconferentie, waarbij hij zijn laatste twee aanwinsten Robert Beric en Josué Sà voorstelde. "Met deze twee jongens is de kern volledig. We zijn klaar om vanaf vrijdag wedstrijden te winnen én héél goed voetbal te spelen."


Traditioneel worden aanwinsten op Anderlecht voorgesteld met een bijhorende speech van manager Herman Van Holsbeeck. Dat was vandaag bij de presentatie van Josué Sà en Robert Beric niet anders. HVH leek vooral opgelucht te zijn dat de drukste periode van het jaar als manager van de recordkampioen op zit.  "Ik ben tevreden dat de transferperiode voorbij is, het was alweer heel hectisch. Ik ben blij dat we op het einde met Robert Beric en Josué Sà nog twee aanwinsten hebben kunnen voorstellen. Eens te meer zijn we zeker dat we klaar zijn met ons huiswerk en dat alles aanwezig is om onze doelen te behalen." Bovendien had hij nog iets te zeggen over z'n nieuwe spits. "Robert Beric heeft helemaal geen Twitter." Even was er ophef toen een Twitteraccount met de naam van Beric aangaf dat hij eigenlijk niet weg wou bij Saint-Étienne. Dat is dan ook weer de wereld uit.In juli en augustus kon Anderlecht allerminst zijn beste voetbal tonen. Integendeel. Coach René Weiler kreeg de voorbije weken bakken kritiek voor het droeve spelpeil van paars-wit, dat intussen op een 11de plaats bengelt in de Jupiler Pro League. "Het seizoensbegin is niet geweest wat we er van verwacht hadden, dat klopt, maar onze kern is bij deze wel volledig. We zijn klaar om vanaf vrijdag wedstrijden te winnen en héél goed voetbal te spelen. De kern voldoet aan de eisen van coach René Weiler en laat goed voetbal spelen zeker toe. We weten dat onze start ondermaats was maar gezien de Belgische competitieformule is er nog geen man overboord. De spelers moeten wel de rug rechten nu."Leander Dendoncker hoopte op een transfer, maar die kwam er uiteindelijk niet. Tijdens een persconferentie vanmiddag kwam Herman Van Holsbeeck terug op de transfersoap. Het was immers duidelijk dat Dendoncker de stap naar het buitenland wou zetten. Hij werd er door Weiler zelfs voor uit de selectie tegen Gent gehouden.
"Sinds hij bij de Rode Duivels zit heb ik nog geen contact met hem gehad. Ik hoop dat we als volwassen mensen rond tafel kunnen zitten. Ik hoop dat hij zijn oude niveau terugvindt en ik denk dat hij professioneel genoeg is om de knop om te draaien", aldus Herman Van Holsbeeck."Hij heeft nog vier jaar contract en dat gaan we verbeteren. Hij is altijd eerlijk geweest over het feit dat hij een transfer wou en dat vind ik klasse", gaf de manager van Anderlecht zijn speler nog een pluim. Tot gesprekken met Monaco kwam het wel, maar: "Onze beste voetballer, Tielemans, zit daar al op de bank. Zonder het vertrek van Fabinho ging één van de twee op de tribune belanden." Fabinho bleef en dus is het beter voor Dendoncker om zich bij Anderlecht te ontwikkelen. "Hij krijgt binnen enkele weken in de Champions League de kans om zich te tonen tegen de besten ter wereld. Hij zal niet veel clubs vinden die zo meedenken met de carrière van een speler als Anderlecht."

vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...