Kums: "In tweede helft evenwicht hersteld en kansen gekregen"

Sven Kums terug in de Ghelmaco Arena en op zijn beste positie. Dan verwacht je toch vuurwerk? Niets was minder waar. Het middenveld werd onder de voet gelopen en daar ging Kums mee in ten onder. Zelf zal hij het niet zeggen, maar dan doen wij het wel: in dit systeem rendeert hij niet.


Kums mocht voor de verdediging het spel van paars-wit gaan organiseren. Maar hij moest meer achter de bal lopen dan dat hij er iets mee kon doen. Kums wou zijn tong natuurlijk niet omdraaien en werd zelfs wat kregelig van de vragen.
"Het was een moeilijke match. In de eerste helft deden ze ons pijn, maar in de tweede helft hebben we het evenwicht toch wat hersteld en kansen gekregen. Een punt in Gent is toch niet slecht?"
Ok, in normale omstandigheden wel, maar niet als je met 4 op 12 aan de competitie begint en onder de voet wordt gelopen in Gent. Zeker als je achter de geliefde bal moet aanhollen. "Lopen is toch ook voetbal nee?", aldus Kums een beetje boos. "Dat er van Anderlecht meer verwacht wordt dan lopen? Het is waar dat we in balbezit nog stappen moeten zetten, ik ook. We verliezen de bal te snel ja. Maar dat zal wel beteren."


Anderlecht speelde zijn oude countervoetbal in de tweede helft. "Vanuit de omschakeling kunnen we wel iets doen. Dat ik iets lager kon staan nu. Het maakt me allemaal niet uit."


Voetbalkrant

kums gent

Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"

Meer nieuws...