Van Holsbeeck: "Het talent dat er is moet nu collectief rug rechten"

Met 4 op 12 maakt RSC Anderlecht de slechtste competitiestart in de recente geschiedenis door. Op zich nog geen reden tot blinde paniek, maar het wordt wel tijd dat Paars-Wit de rug recht en de trein opnieuw op de rails krijgt. Ook manager Herman Van Holsbeeck is die mening toegedaan. 


“We moeten eerlijk durven zijn en zeggen dat we niet goed spelen”, geeft Herman Van Holsbeeck meteen toe. “Het is een feit dat we met 4 op 12 onze start gemist hebben, maar dat betekent dat we nu hard moeten werken om verder te bouwen aan de spelersgroep en het tij te keren. Dat is onze belangrijkste doelstelling nu.” 


Toch is er volgens de sportief manager geen enkele reden om over te gaan tot impulsieve beslissingen. “Het talent is voorhanden in onze spelerskern, dat weten we. De club heeft mooie investeringen gedaan op vlak van kwaliteit, en dat zal ongetwijfeld beginnen renderen. We moeten daarom ook niet meteen de technische staf met de vinger gaan wijzen, dat zou te gemakkelijk zijn. Nu moet iederéén gewoon collectief de rug rechten.” 


Op de vraag wat RSCA dan moet doen om opnieuw op niveau te geraken, is Van Holsbeeck duidelijk. “Op dit moment moet iedereen, van de gevestigde waarden tot de bankzitters, zichzelf in vraag durven stellen. Pas als we naar onszelf kijken zullen we de nodige stappen kunnen zetten en uiteindelijk beter worden. Zo moeten we opnieuw richting het niveau van een landskampioen groeien.”

RSCA.be

vanholsbeeck

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...