Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"

Landskampioen Anderlecht is bijzonder slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Met amper 4 op 12 klinkt het woord "crisis" steeds luider in Brussel. Wat loopt er verkeerd? "We proberen hetzelfde voetbal te spelen als vorig jaar. Dat was ook niet altijd top, maar toen wonnen we tenminste", vertelt Leander Dendoncker."Eigenlijk is alles een beetje fout gelopen vandaag", gaf ook Leander Dendoncker toe. "We kregen wel redelijk veel kansen, maar werkten ze niet af. We missen dan ook nog een penalty. Aan de overkant laten we ons te makkelijk ringeloren. Er is een probleem."


"Dat Legear scoort? Dat maakt niet uit. Thuis drie goals slikken: dat kan en dat mag niet. We proberen hetzelfde voetbal te spelen als vorig jaar. Dat was ook niet altijd even top, maar toen wonnen we wel. Dat is het verschil. Ook tegenover onze supporters hebben we iets recht te zetten. We moeten dringend weer winnen."


"Mijn eigen prestatie? Als de ploeg niet draait, is het voor mij ook moeilijk. Ik doe mijn best, maar meer kan ik ook niet doen. Ik geef alles voor deze club. Ik zit echt niet in mijn hoofd met een eventuele transfer. Maar ik steek niet weg dat de hele situatie rond een mogelijke transfer op mij weegt, ook op mijn spel", reageert Dendoncker. "Waar mijn toekomst ligt? Ik weet het echt niet, maar ik hoop dat ik die hele situatie snel achter mij kan laten."

Volgens Christophe Henrotay, de zaakwaarnemer van Dendoncker, ligt er momenteel geen enkel concreet bod op tafel. Toch nog een seizoen bij Anderlecht dus?

dendoncker stvv

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...