Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"

Landskampioen Anderlecht is bijzonder slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Met amper 4 op 12 klinkt het woord "crisis" steeds luider in Brussel. Wat loopt er verkeerd? "We proberen hetzelfde voetbal te spelen als vorig jaar. Dat was ook niet altijd top, maar toen wonnen we tenminste", vertelt Leander Dendoncker."Eigenlijk is alles een beetje fout gelopen vandaag", gaf ook Leander Dendoncker toe. "We kregen wel redelijk veel kansen, maar werkten ze niet af. We missen dan ook nog een penalty. Aan de overkant laten we ons te makkelijk ringeloren. Er is een probleem."


"Dat Legear scoort? Dat maakt niet uit. Thuis drie goals slikken: dat kan en dat mag niet. We proberen hetzelfde voetbal te spelen als vorig jaar. Dat was ook niet altijd even top, maar toen wonnen we wel. Dat is het verschil. Ook tegenover onze supporters hebben we iets recht te zetten. We moeten dringend weer winnen."


"Mijn eigen prestatie? Als de ploeg niet draait, is het voor mij ook moeilijk. Ik doe mijn best, maar meer kan ik ook niet doen. Ik geef alles voor deze club. Ik zit echt niet in mijn hoofd met een eventuele transfer. Maar ik steek niet weg dat de hele situatie rond een mogelijke transfer op mij weegt, ook op mijn spel", reageert Dendoncker. "Waar mijn toekomst ligt? Ik weet het echt niet, maar ik hoop dat ik die hele situatie snel achter mij kan laten."

Volgens Christophe Henrotay, de zaakwaarnemer van Dendoncker, ligt er momenteel geen enkel concreet bod op tafel. Toch nog een seizoen bij Anderlecht dus?

dendoncker stvv

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...