Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"

Slechts vier punten uit drie matchen en nog maar één keer gescoord, maar toch was Kara Mbodj (27) de rust zelve op het persmoment. "Er hangt geen crisissfeer op Anderlecht." Als 'King Kara' het zegt.


Kara lijkt wel de nieuwe woordvoerder van Anderlecht. De laatste weken praat de Senegalees erg vaak met de media. Het moet daarbij gezegd: hij doet het goed - vanuit het standpunt van de club dan toch. Zeker nu: na de 4/9 en de zwalpende aanval pleit Kara voor rust. "Er hangt hier geen crisissfeer", benadrukt hij. "Tuurlijk zijn we ontgoocheld dat het de voorbije weken minder liep, maar ik ben zeker dat we zullen terugslaan. Daar werken we elke dag keihard voor. (lacht) We moeten de huidige situatie niet dramatiseren, hé. Tegenslag hoort nu eenmaal bij het leven."


Lukasz Teodorczyk kan ervan meespreken. De Pool is dit seizoen dramatisch en ook zijn play-offs waren niet goed. Kara neemt het op voor zijn spits. "Jullie kijken altijd naar Teo, maar hij krijgt ook geen goeie ballen", klinkt het. "Dit is een collectief probleem. We moeten als team op zoek naar oplossingen. Ach, ik maak me geen zorgen."


Ook niet over de komst van een mogelijk nieuwe verdediger en dus een extra concurrent. "Concurrentie hoort bij een topclub", aldus Kara, die zijn contract bij paars-wit verlengde tot 2020. "Of dat betekent dat ik sowieso blijf? Ik voel me hier goed. Ik blijf ambitieus. Weet je, enkel als het sportieve project me aanspreekt en alle partijen er beter van kunnen worden, behoort een transfer tot de mogelijkheden. Geld is bijzaak. Als ik enkel aan mijn bankrekening zou denken, speelde ik hier al lang niet meer. Op dit moment is mijn persoonlijke situatie trouwens niet belangrijk", zegt Kara. "Enkel de ploeg telt. En de match tegen STVV. We willen absoluut winnen."


Vorige week verlengde Kara zijn contract in Brussel tot 2020. De 27-jarige Senegalese centrale verdediger kwam daar gisteren in zijn praatje met de pers ook nog eens op terug. "Ik heb beslist mijn contract te verlengen en hier te blijven, omdat Anderlecht belangrijk voor mij is. Ik focus volledig op deze club en probeer de ploeg te helpen. Ik ben ambitieus en we spelen in de Champions League, dus dacht ik bij mezelf: waarom zou ik niet blijven? Of ik hier nog lang blijf? Je weet nooit. Als God zegt dat ik mijn carrière hier moet beëindigen, dan zal ik ze hier beëindigen. Zo zie ik het leven. Ik ga nu niet zeggen: ik ga voor Manchester spelen, dat zal wel lukken. Neen, zelfs als je hard werkt en het verdient, kan het ook dat dat niet lukt."

kara stvv

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...