Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in

Anderlecht kon die seizoen nog maar één keer scoren. Een mager rapport. Vooral Lukasz Teodorczyk is zijn torinstinct kwijt. Van zijn laatste 49 schoten, vlogen er maar twee tegen de touwen.René Weiler wist na de nederlaag tegen Charleroi meteen waar het schoentje wrong. "Het grootste probleem is dat we te weinig doelpunten maken. Een goal in drie matchen."
De offensieve cijfers van Anderlecht ogen inderdaad niet rooskleurig. Het ontbreekt de landskampioen nochtans niet aan goede wil. Er werd al 47 keer richting doel geschoten. Gemiddeld meer dan 15 keer per wedstrijd.
Die ballen vlogen niet allemaal hoog over of naast, 43 procent van die pogingen was binnen het doelkader. Dat is meer dan in de voorbije seizoenen. Het grote probleem is efficiëntie. Amper een keer kwam Anderlecht al op het scorebord.


Vooral Lukasz Teodorczyk laat het afweten bij Anderlecht. De aanvaller ligt al langer onder vuur. Op de vraag of Anderlecht versterking nodig had in de spits, wou Weiler op de persconferentie nog niet antwoorden, maar wie zijn cijfers bekijkt, ziet dat het zo niet verder kan met de Pool.
Hij schoot al vaker dan elke andere Anderlecht-speler dit seizoen. Hij probeerde het al tien keer, maar was nog niet trefzeker. Als je ook vorig seizoen bekijkt, dan wist Teodorczyk met slechts twee van zijn laatste 49 schoten in de Belgische competitie te scoren, allebei in het duel met Charleroi op 18 mei.
Teodorczyk is niet alleen het scoren verleerd, hij draagt ook voor de rest aanvallend erg weinig bij. Hij geeft bijvoorbeeld bijna nooit een assist. In zijn laatste 36 JPL-duels was de Pool slechts één keer de aangever bij een doelpunt. Dat was in februari.

charleroi

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...