Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in

Anderlecht kon die seizoen nog maar één keer scoren. Een mager rapport. Vooral Lukasz Teodorczyk is zijn torinstinct kwijt. Van zijn laatste 49 schoten, vlogen er maar twee tegen de touwen.René Weiler wist na de nederlaag tegen Charleroi meteen waar het schoentje wrong. "Het grootste probleem is dat we te weinig doelpunten maken. Een goal in drie matchen."
De offensieve cijfers van Anderlecht ogen inderdaad niet rooskleurig. Het ontbreekt de landskampioen nochtans niet aan goede wil. Er werd al 47 keer richting doel geschoten. Gemiddeld meer dan 15 keer per wedstrijd.
Die ballen vlogen niet allemaal hoog over of naast, 43 procent van die pogingen was binnen het doelkader. Dat is meer dan in de voorbije seizoenen. Het grote probleem is efficiëntie. Amper een keer kwam Anderlecht al op het scorebord.


Vooral Lukasz Teodorczyk laat het afweten bij Anderlecht. De aanvaller ligt al langer onder vuur. Op de vraag of Anderlecht versterking nodig had in de spits, wou Weiler op de persconferentie nog niet antwoorden, maar wie zijn cijfers bekijkt, ziet dat het zo niet verder kan met de Pool.
Hij schoot al vaker dan elke andere Anderlecht-speler dit seizoen. Hij probeerde het al tien keer, maar was nog niet trefzeker. Als je ook vorig seizoen bekijkt, dan wist Teodorczyk met slechts twee van zijn laatste 49 schoten in de Belgische competitie te scoren, allebei in het duel met Charleroi op 18 mei.
Teodorczyk is niet alleen het scoren verleerd, hij draagt ook voor de rest aanvallend erg weinig bij. Hij geeft bijvoorbeeld bijna nooit een assist. In zijn laatste 36 JPL-duels was de Pool slechts één keer de aangever bij een doelpunt. Dat was in februari.

charleroi

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...