Zondag vieren Roger en Kiki Vanden Stock hun vijftigste huwelijksverjaardag

Zondag is het de dag van hun vijftigste huwelijksverjaardag en maandag vieren ze dat aan zee met familie en vrienden, maar vandaag werden Roger en Kiki Vanden Stock al uitvoerig gehuldigd op Anderlecht. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele clubmedewerkers en het werd een emotionele aangelegenheid. "Eigenlijk vieren we 200 jaar", aldus Roger Vanden Stock. "75 jaar voor mijn echtgenote, 75 jaar voor mij en nog eens 50 jaar voor ons huwelijk."


Communicatiemanager David Steegen beklemtoonde de menselijke waarden die Roger Vanden Stock belichaamt, binnen en buiten de club. "Voorzitter, u gedraagt zich altijd en in alle omstandigheden als een kampioen - 'as a champion'", aldus Steegen. "Die houding zullen we bij deze club altijd blijven uitdragen: 'as a champion', zelfs al zijn we het soms niet. U bent ook de allerlaatste voetbalvoorzitter. En u bent beiden authentieke mensen, gedreven door de liefde. Liefde voor de bal, liefde voor Royal Sporting Club Anderlecht, liefde voor de fans, maar bovenal: liefde voor mekaar. U bent allebei een voorbeeld voor iedereen."


Toen vervolgens een filmpje over Roger Vanden Stock en zijn vrouw Kiki getoond werd, hield mevrouw Vanden Stock het niet langer droog. Er kwamen flink wat papieren zakdoekjes aan te pas. Dat werd er niet beter op toen een jonge fan een zelfgemaakte tekening van het koppel kwam overhandigen. Ook afgevaardigden van de supportersclubs kwamen Roger en Kiki Vanden Stock in de bloemetjes zetten.


"We vallen van de ene verrassing in de andere", aldus Roger Vanden Stock. "De laatste tijd hebben mijn vrouw en ik meer geweend dan ooit tevoren. Vooral van vreugde natuurlijk. Toen ik vanmorgen ons interview in een krant (Het Laatste Nieuws) las en ik vervolgens naar beneden ging, heb ik tegen mijn vrouw gezegd: 'Ik heb vandaag al drie keer geweend terwijl ik las'. 75 jaar zijn en voorzitter zijn van een club als deze, betekent toch iets. Een vader als de mijne opvolgen, was een uitzonderlijke uitdaging. In een koppel beleeft men de mooiste momenten. In een familie leeft men echt. En in de sport heeft men zijn beste vrienden."

Toen Roger Vanden Stock vervolgens aan een ronde begon om iedereen te groeten, kon er bij zijn vrouw na de traantjes een vertederend grapje af: "Het is zoals bij de duiven: ze komen terug."


Roger Vanden Stock is al 21 jaar voorzitter van RSC Anderlecht en hij denkt stilaan aan zijn opvolging. Hij heeft alvast een boodschap voor de fans van Paars-Wit. “Ik wil al lang stoppen, maar ik moet eerst een opvolger en een overnemer vinden. Ik hoop dat er iemand opduikt voor wie voetbal nog altijd het belangrijkste is. Er is in het voetbal een evolutie aan de gang die me niet bevalt: het financiële lijkt steeds meer de bovenhand te nemen”, legt hij uit aan La Capitale. Hij wil niet dat RSCA in buitenlandse handen valt. "Ik doe er alles aan om te weerstaan aan de Chinezen en Qatarezen", besluit hij. 


vandenstock

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...