Weiler: "Het kan beter, maar we moeten geduldig zijn"

René Weiler en Anderlecht hebben hun eerste zege van het seizoen beet. "In het begin van een nieuw seizoen wil je zo snel mogelijk winnen, en elke wedstrijd is lastig. Uiteindelijk maken we toch het doelpunt dat ons drie punten geeft."


"Er waren problemen, maar we moesten ook nieuwe spelers inpassen. We stonden bijvoorbeeld niet compact genoeg. Verdedigend is het goed, want we kregen nog geen doelpunt tegen. Aanvallend kan het beter, maar we moeten geduldig zijn", suste de coach mogelijk ontevreden fans.
Wat moet er nu gebeuren met de kwakkelende Teodorczyk? "Ik ga hier niet zeggen hoe ik dat oplos, dat gebeurt binnenskamers. Het is voor niemand gemakkelijk om een niveau als dat van Teo vorig seizoen aan te houden."


"Teo is een aanvaller en die wil scoren", weet Weiler ook. "Als hij hard werkt is het allemaal geen probleem, maar vandaag miste hij veel controles en passes. Het was inderdaad niet zijn beste match. En als je vorig seizoen 22 goals scoorde, word je nog meer bekeken."
Weiler wil hem nog niet laten vallen, maar zoals vandaag kan de Zwitser ook niet veel aanvangen met de Pool die vorig seizoen nog zijn job redde. "We moeten er alle twee aan werken, heel de ploeg trouwens. Hij was te veel bezig met zijn eigen prestatie. Hij miste zijn eerste twee controles en dan begon hij na te denken. Maar dit gebeurt in een professionele carrière. Dat betekent dat je nog harder moet werken."weiler oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...