Weiler: "Oostende is één van de beste teams in België"

Wat tegen Antwerp niet lukte, moet zondag tegen KV Oostende wel gebeuren voor Anderlecht: scoren! Vindt Teodorczyk zijn wondersloffen terug? Of moet het van Onyekuru komen? "Hij is nog jong en er is een verschil tussen Eupen en Anderlecht", tempert coach René Weiler de verwachtingen rond de Nigeriaan.Nadat KV Oostende met opgeheven hoofd het Europese toneel verlaten heeft maken ze zich aan de kust al op voor hun volgende prestigeduel: zondag om 18 uur op bezoek bij de landskampioen. Op zware benen bij de Kustboys na het duel tegen Marseille rekent Weiler in ieder geval niet. “Zo vroeg in het seizoen speelt die vermoeidheid nog geen rol. Ik verwacht dus zeker een moeilijke wedstrijd. KV Oostende is een ploeg met veel kwaliteiten. Één van de beste teams in België. Ik denk dat ze redelijk defensief zullen beginnen en speculeren op de tegenaanval. Zelf willen we vooral op zoek gaan naar doelpunten. Tegen Antwerp is dat ons niet gelukt, voor eigen publiek willen we natuurlijk wel doelpunten maken.”


Voor die doelpunten blijft Weiler het volle vertrouwen behouden in Teodorczyk ondanks zijn ongelukkige partij op de Bosuil. “Nog meer scoren dan vorig seizoen zal sowieso al moeilijk zijn voor hem”, grijnst Weiler. “Tegen Antwerp stond hij tegen een sterk blok maar heeft hij toch hard gewerkt voor de ploeg. Als hij zo verder doet zal ik tevreden zijn. Natuurlijk wil Teo vooral belangrijk zijn met zijn doelpunten maar als anderen kunnen profiteren van de ruimtes die hij creëert ben ik als coach ook tevreden over zijn werk.”


Kan Henry Onyekuru, die ze er bij Eupen vlot inknalde, geen alternatief zijn? "Ik ben tevreden over hem, maar je mag niet vergeten dat hij nog jong is en dat er een verschil is tussen Eupen en Anderlecht. Maar ik hoop dat hij ook bij ons zijn kwaliteiten kan tonen."


Die andere spits Sylvère Ganvoula komt volgens Weiler nog in aanmerking voor een uitleenbeurt. “Hij is nog jong en heeft maar een half seizoen bij Westerlo gespeeld. Hij maakt wel progressie maar of dat genoeg is voor wat er hier van hem gevraagd wordt weet ik nog niet. Ik ben blij dat hij er nog is maar in de komende weken zullen we de knoop moeten doorhakken. Maar ik reken dit seizoen wel op minimum 2 en misschien zelfs 3 centrumspitsen.”Naast Kara dreigt Weiler ook nog altijd Leander Dendoncker kwijt te spelen. Atletico, Everton en Man U trekken aan zijn mouw maar Anderlecht wil ten laatste op 15 augustus weten waar het aan toe is. Daarna laten ze hem in principe niet meer gaan. “Als trainer is dat moeilijk voor mij omdat ik er geen invloed op heb. Ik werk met de spelers die ik ter beschikking krijg en ik hoop dat we met die spelers het seizoen ook kunnen volmaken. Los daarvan heb ik de indruk dat de transfermarkt aan het doordraaien is. C’est la folie. De bedragen die genoemd worden in de transfer van Neymar zijn cijfers die ik me niet eens kan inbeelden. Ik vind dat jammer want iedereen praat nu over geld terwijl ik het liever heb over het voetbal zelf.”

weiler oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...