Weiler: "Svilar is nog héél jong en moet nog stappen zetten"

René Weiler bevestigde vandaag dat Davy Roef tot nader order zijn tweede doelman is. Maar hij zit met een moeilijke situatie met die vier doelmannen. Voor Mile Svilar heeft hij alvast één goeie raad: "Ik wil hem bij de volwassenen zien spelen."


De doelmannenkwestie houdt Anderlecht voorlopig wat in zijn greep. Mile Svilar wil spelen, Davy Roef wil spelen, Matz Sels wil spelen en Boeckx. Davy Roef staat momenteel tweede in de pikorde, maar wil ook nog weg, maar mag niet meer vertrekken.  "Ik heb nooit gezegd dat hij geen goeie doelman is hé", aldus Weiler.
"Hij is nog jong en miste ervaring. Maar hij heeft die opgedaan in het buitenland, ook zonder te spelen. Maar eigenlijk spreek ik niet graag over eerste, tweede, derde, vierde doelman. We hebben er vier goeie."


Maar één van de grote talenten, Mile Svilar, dreigt wel te vertrekken nu. Weiler heeft het wat moeilijk met al wat er rond hem gebeurt en daardoor moest hij een stapje terugzetten. "Ik vind het moeilijk om over te spreken. Hij is nog héél jong en moet stappen zetten. Hij moet nu bij de volwassenen gaan voetballen om dat te doen. En dan zou het voor mij interessant zijn om te zien en te beoordelen hoever hij staat. Dat is de volgende stap die hij moet zetten. Ik zie een heel jonge doelman die tot nu toe alleen maar bij de jeugd heeft gespeeld. Het is nu tijd voor hem om de volgende stap te zetten in het volwassen voetbal. Dat kan voor mij gebeuren via een uitleenbeurt maar het is niet aan mij om dat te beslissen"
Voetbalkrant

weiler roel svilar sels boeckx

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...