Weiler: "Svilar is nog héél jong en moet nog stappen zetten"

René Weiler bevestigde vandaag dat Davy Roef tot nader order zijn tweede doelman is. Maar hij zit met een moeilijke situatie met die vier doelmannen. Voor Mile Svilar heeft hij alvast één goeie raad: "Ik wil hem bij de volwassenen zien spelen."


De doelmannenkwestie houdt Anderlecht voorlopig wat in zijn greep. Mile Svilar wil spelen, Davy Roef wil spelen, Matz Sels wil spelen en Boeckx. Davy Roef staat momenteel tweede in de pikorde, maar wil ook nog weg, maar mag niet meer vertrekken.  "Ik heb nooit gezegd dat hij geen goeie doelman is hé", aldus Weiler.
"Hij is nog jong en miste ervaring. Maar hij heeft die opgedaan in het buitenland, ook zonder te spelen. Maar eigenlijk spreek ik niet graag over eerste, tweede, derde, vierde doelman. We hebben er vier goeie."


Maar één van de grote talenten, Mile Svilar, dreigt wel te vertrekken nu. Weiler heeft het wat moeilijk met al wat er rond hem gebeurt en daardoor moest hij een stapje terugzetten. "Ik vind het moeilijk om over te spreken. Hij is nog héél jong en moet stappen zetten. Hij moet nu bij de volwassenen gaan voetballen om dat te doen. En dan zou het voor mij interessant zijn om te zien en te beoordelen hoever hij staat. Dat is de volgende stap die hij moet zetten. Ik zie een heel jonge doelman die tot nu toe alleen maar bij de jeugd heeft gespeeld. Het is nu tijd voor hem om de volgende stap te zetten in het volwassen voetbal. Dat kan voor mij gebeuren via een uitleenbeurt maar het is niet aan mij om dat te beslissen"
Voetbalkrant

weiler roel svilar sels boeckx

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...