Van Holsbeeck: "Ruzie maken is voor niemand goed, we moeten tot een vergelijk komen met Svilar"

Het lijkt nog een woelige transferzomer te zullen worden bij RSC Anderlecht. Heel wat spelers zouden nog kunnen vertrekken waaronder de jonge Mile Svilar. Hij en zijn entourage zijn teleurgesteld in zijn speelkansen. 


In een interview met Sudpresse spreekt Herman Van Holsbeeck voor het eerst over deze moeilijke periode voor de club. "Het enige wat de familie Svilar me kan verwijten, is dat ik hen vorig jaar gezegd heb dat Mile dit seizoen eerste keeper zou zijn. Maar is niet het mijn fout dat René Weiler en zijn staf oordelen dat Mile nog niet klaar is?"


Van Holsbeeck vindt dan ook niet dat er hem of de club iets kwalijk genomen kan worden. "Proto kreeg geen nieuw contract van lange duur. Boeckx werd gehaald als derde doelman om de jongeren te begeleiden. Ruben huurden we slechts een half jaar. Sels huren we nu ook maar een jaar. Kalinic, nu bij Gent, lieten we schieten, hoewel hij in mijn bureau stond, klaar om te tekenen."


Wat er nu met Svilar zal gebeuren, kan Van Holsbeeck niet zeggen. "Eerlijk, ik weet het niet. Dat zal afhangen van zijn entourage en de voorstellen die we ontvangen. Ruzie maken is voor niemand goed. Niet voor de speler, niet voor de club en niet voor zijn makelaar. We moeten tot een vergelijk komen. Svilar wil geen zes maanden of één jaar meer wachten, maar overdrijft door nu al nummer één te willen zijn. We nemen daar nota van, maar het is ontgoochelend om te zien dat alles wat we voor hem gedaan hebben, zo gemakkelijk van tafel geveegd wordt."

VoetbalBelgië

vanholsbeeck svilar

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...