Anderlecht verdiende dit seizoen al meer dan 37 miljoen euro

Je moet het Herman Van Holsbeeck nageven: spelers aan een mooie prijs verkopen kan hij als de beste. Dat heeft RSC Anderlecht de voorbije jaren geen windeieren gelegd. Zo hebben de Brusselaars nu al hun transferrecord verbroken, becijferde Het Nieuwsblad.Nooit eerder verdiende Anderlecht meer geld in een zomermercato als dit jaar. Na de recente verkoop van Bram Nuytinck (Udinese) staat de teller momenteel op 37,1 miljoen euro. Daarmee werd het vorige hoogtepunt overschreden. In de zomer voorafgaand aan het seizoen 2015-2016 kreeg Anderlecht net geen 35 miljoen op de rekening gestort, onder meer door de uittocht van topschutter Aleksandar Mitrovic.


Nu verdwijnt 2017 dus in de geschiedenisboeken. Dat heeft paars-wit voornamelijk te danken aan één man: Youri Tielemans. Het goudhaantje leverde de club in één klap 25 miljoen euro op, overgemaakt door AS Monaco. Opvallend: verder verkocht Anderlecht eigenlijk geen enkele basiskracht. Niet alleen Nuytinck, maar ook iemand als Frank Acheampong zijn voorbeelden van jongens die geen sterkhouder waren en toch voor een aardig bedrag vertrokken.


Door de op hol geslagen transferprijzen in heel Europa heeft Anderlecht overigens nog een kaap overschreden. Als je de opgestreken transfersommen van de voorbije drie seizoenen optelt, komen de Brusselaars nu boven de 100 miljoen euro uit. Daar kan de komende maand nog wat geld bovenop komen. De transfermarkt sluit immers pas eind augustus.


rsca

Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs

Meer nieuws...