Anderlecht verdiende dit seizoen al meer dan 37 miljoen euro

Je moet het Herman Van Holsbeeck nageven: spelers aan een mooie prijs verkopen kan hij als de beste. Dat heeft RSC Anderlecht de voorbije jaren geen windeieren gelegd. Zo hebben de Brusselaars nu al hun transferrecord verbroken, becijferde Het Nieuwsblad.Nooit eerder verdiende Anderlecht meer geld in een zomermercato als dit jaar. Na de recente verkoop van Bram Nuytinck (Udinese) staat de teller momenteel op 37,1 miljoen euro. Daarmee werd het vorige hoogtepunt overschreden. In de zomer voorafgaand aan het seizoen 2015-2016 kreeg Anderlecht net geen 35 miljoen op de rekening gestort, onder meer door de uittocht van topschutter Aleksandar Mitrovic.


Nu verdwijnt 2017 dus in de geschiedenisboeken. Dat heeft paars-wit voornamelijk te danken aan één man: Youri Tielemans. Het goudhaantje leverde de club in één klap 25 miljoen euro op, overgemaakt door AS Monaco. Opvallend: verder verkocht Anderlecht eigenlijk geen enkele basiskracht. Niet alleen Nuytinck, maar ook iemand als Frank Acheampong zijn voorbeelden van jongens die geen sterkhouder waren en toch voor een aardig bedrag vertrokken.


Door de op hol geslagen transferprijzen in heel Europa heeft Anderlecht overigens nog een kaap overschreden. Als je de opgestreken transfersommen van de voorbije drie seizoenen optelt, komen de Brusselaars nu boven de 100 miljoen euro uit. Daar kan de komende maand nog wat geld bovenop komen. De transfermarkt sluit immers pas eind augustus.


rsca

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...