Kums: "Het doet goed om terug te zijn bij deze ploeg"

De landskampioen had in het Constant Vanden Stockstadion de paarse loper uitgerold om 23 spelers voor te stellen aan zijn fans. Onder hen nieuwkomers Matz Sels, Sven Kums, Pieter Gerkens, Henry Onyekuru en Sylvere Ganvoula.De grootste belangstelling was er voor de Poolse topschutter Lukasz Teodorczyk en publiekslieveling Leander Dendoncker. Tijdens de signeersessie was het ook drummen aan de stand van René Weiler, aanvoerder Sofiane Hanni en zomeraanwinst Kums.“De aanpassing is vrij goed verlopen. Ik ken de Belgische competitie natuurlijk goed, dat maakt het iets makkelijker”, reageerde doelman Sels, die voor één seizoen wordt gehuurd van Newcastle United.
Ook Dilbekenaar Kums, die eerder bij paars-wit niet kon doorbreken, is tevreden in Anderlecht. “Het doet goed om terug te zijn bij deze ploeg. Ik voel me hier al helemaal thuis. Ik woon ook amper vijf minuten van hier”, reageerde de ex-aanvoerder van AA Gent. Gerkens trad zijn ploeggenoot bij. “We voelen ons hier al helemaal op ons gemak”, zei de middenvelder, die de overstap maakte van STVV. “Het niveauverschil is er wel degelijk, maar dat is niet abnormaal als je naar Anderlecht komt. De aanpassing verloopt goed, op training gaat het steeds beter.”
Onyekuru ten slotte heeft grote ambities met Anderlecht. “Ik hoop op het einde van het seizoen de kampioenenbeker in de lucht te kunnen steken. Anderlecht is de grootste club van België en heeft de beste coaches, spelers en technische staf van het land”, reageerde de Nigeriaanse ex-aanvaller van Eupen.

fanday kara

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...