Kums: "Het doet goed om terug te zijn bij deze ploeg"

De landskampioen had in het Constant Vanden Stockstadion de paarse loper uitgerold om 23 spelers voor te stellen aan zijn fans. Onder hen nieuwkomers Matz Sels, Sven Kums, Pieter Gerkens, Henry Onyekuru en Sylvere Ganvoula.De grootste belangstelling was er voor de Poolse topschutter Lukasz Teodorczyk en publiekslieveling Leander Dendoncker. Tijdens de signeersessie was het ook drummen aan de stand van René Weiler, aanvoerder Sofiane Hanni en zomeraanwinst Kums.“De aanpassing is vrij goed verlopen. Ik ken de Belgische competitie natuurlijk goed, dat maakt het iets makkelijker”, reageerde doelman Sels, die voor één seizoen wordt gehuurd van Newcastle United.
Ook Dilbekenaar Kums, die eerder bij paars-wit niet kon doorbreken, is tevreden in Anderlecht. “Het doet goed om terug te zijn bij deze ploeg. Ik voel me hier al helemaal thuis. Ik woon ook amper vijf minuten van hier”, reageerde de ex-aanvoerder van AA Gent. Gerkens trad zijn ploeggenoot bij. “We voelen ons hier al helemaal op ons gemak”, zei de middenvelder, die de overstap maakte van STVV. “Het niveauverschil is er wel degelijk, maar dat is niet abnormaal als je naar Anderlecht komt. De aanpassing verloopt goed, op training gaat het steeds beter.”
Onyekuru ten slotte heeft grote ambities met Anderlecht. “Ik hoop op het einde van het seizoen de kampioenenbeker in de lucht te kunnen steken. Anderlecht is de grootste club van België en heeft de beste coaches, spelers en technische staf van het land”, reageerde de Nigeriaanse ex-aanvaller van Eupen.

fanday kara

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...