Kums: "Het doet goed om terug te zijn bij deze ploeg"

De landskampioen had in het Constant Vanden Stockstadion de paarse loper uitgerold om 23 spelers voor te stellen aan zijn fans. Onder hen nieuwkomers Matz Sels, Sven Kums, Pieter Gerkens, Henry Onyekuru en Sylvere Ganvoula.De grootste belangstelling was er voor de Poolse topschutter Lukasz Teodorczyk en publiekslieveling Leander Dendoncker. Tijdens de signeersessie was het ook drummen aan de stand van René Weiler, aanvoerder Sofiane Hanni en zomeraanwinst Kums.“De aanpassing is vrij goed verlopen. Ik ken de Belgische competitie natuurlijk goed, dat maakt het iets makkelijker”, reageerde doelman Sels, die voor één seizoen wordt gehuurd van Newcastle United.
Ook Dilbekenaar Kums, die eerder bij paars-wit niet kon doorbreken, is tevreden in Anderlecht. “Het doet goed om terug te zijn bij deze ploeg. Ik voel me hier al helemaal thuis. Ik woon ook amper vijf minuten van hier”, reageerde de ex-aanvoerder van AA Gent. Gerkens trad zijn ploeggenoot bij. “We voelen ons hier al helemaal op ons gemak”, zei de middenvelder, die de overstap maakte van STVV. “Het niveauverschil is er wel degelijk, maar dat is niet abnormaal als je naar Anderlecht komt. De aanpassing verloopt goed, op training gaat het steeds beter.”
Onyekuru ten slotte heeft grote ambities met Anderlecht. “Ik hoop op het einde van het seizoen de kampioenenbeker in de lucht te kunnen steken. Anderlecht is de grootste club van België en heeft de beste coaches, spelers en technische staf van het land”, reageerde de Nigeriaanse ex-aanvaller van Eupen.

fanday kara

Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs
In Engeland is men duidelijk: Onyekuru heeft geen operatie nodig
Stanciu wellicht eerstdaags van Sparta Praag
Anderlecht volgt Braziliaanse verdediger van Olympique Marseille
Anderlecht heeft oog laten vallen op Nigeriaan van ADO Den Haag
Ook Turkse ploeg wil Stanciu

Meer nieuws...