Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem

Landskampioen Anderlecht en Bekerwinnaar Zulte Waregem trappen het Belgische voetbalseizoen zaterdagavond op gang met het traditionele duel om de Supercup.


Elf jaar geleden stonden Anderlecht en Zulte Waregem een eerste keer tegenover elkaar in de Supercup. De Brusselaars wonnen in 2006 voor eigen publiek met 3-1 na goals van Hassan, Juhasz en Siani. Vandendriessche trof raak voor Essevee. Door een wolkbreuk moest de wedstrijd toen door scheidsrechter Gumienny een tijdje worden stilgelegd.
Volgende week staat de eerste speeldag in de Jupiler Pro League op het programma. Coach Francky Dury wil de match tegen Anderlecht benutten om "met een goed gevoel aan de competitie te beginnen", zo liet hij in een voorbeschouwing optekenen. Sterkhouder Davy De fauw voegde eraan toe dat "een voetballer prijzen wil pakken, dus ook de Supercup". 
Dury verloor een rist vaste waarden zoals Lerager, Lepoint, Meïté, Dalsgaard en Marrone. Bovendien zette boegbeeld Mbaye Leye zichzelf buitenspel in de onderhandelingen over een nieuw contract. Daartegenover staat de komst van vertrouwde namen als Walsh, De Pauw, De Mets, Heylen, Leya Iseka en De Sart. Anderlecht lijkt de beste kaarten in handen te hebben. De recordkampioen geniet het thuisvoordeel en lijkt versterkt uit de transferzomer te komen. Het verlies van spelmaker Youri Tielemans werd opgevangen met de komst van Sven Kums. Daarnaast kwamen ook onder meer doelman Matz Sels en goudhaantje Henry Onyekuru de Brusselse rangen vervoegen. 
Anderlecht mikt zaterdag op een dertiende Supercup, de eerste sinds 2014. Zulte Waregem won de trofee nog niet, al was KSV Waregem in 1982 wel aan het feest na winst tegen Standard. Paarswit ontvangt Essevee in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Het startschot voor de wedstrijd, die uitverkocht is, wordt om 20u30 gegeven.

supercup ticketing zulte

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...