Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem

Landskampioen Anderlecht en Bekerwinnaar Zulte Waregem trappen het Belgische voetbalseizoen zaterdagavond op gang met het traditionele duel om de Supercup.


Elf jaar geleden stonden Anderlecht en Zulte Waregem een eerste keer tegenover elkaar in de Supercup. De Brusselaars wonnen in 2006 voor eigen publiek met 3-1 na goals van Hassan, Juhasz en Siani. Vandendriessche trof raak voor Essevee. Door een wolkbreuk moest de wedstrijd toen door scheidsrechter Gumienny een tijdje worden stilgelegd.
Volgende week staat de eerste speeldag in de Jupiler Pro League op het programma. Coach Francky Dury wil de match tegen Anderlecht benutten om "met een goed gevoel aan de competitie te beginnen", zo liet hij in een voorbeschouwing optekenen. Sterkhouder Davy De fauw voegde eraan toe dat "een voetballer prijzen wil pakken, dus ook de Supercup". 
Dury verloor een rist vaste waarden zoals Lerager, Lepoint, Meïté, Dalsgaard en Marrone. Bovendien zette boegbeeld Mbaye Leye zichzelf buitenspel in de onderhandelingen over een nieuw contract. Daartegenover staat de komst van vertrouwde namen als Walsh, De Pauw, De Mets, Heylen, Leya Iseka en De Sart. Anderlecht lijkt de beste kaarten in handen te hebben. De recordkampioen geniet het thuisvoordeel en lijkt versterkt uit de transferzomer te komen. Het verlies van spelmaker Youri Tielemans werd opgevangen met de komst van Sven Kums. Daarnaast kwamen ook onder meer doelman Matz Sels en goudhaantje Henry Onyekuru de Brusselse rangen vervoegen. 
Anderlecht mikt zaterdag op een dertiende Supercup, de eerste sinds 2014. Zulte Waregem won de trofee nog niet, al was KSV Waregem in 1982 wel aan het feest na winst tegen Standard. Paarswit ontvangt Essevee in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Het startschot voor de wedstrijd, die uitverkocht is, wordt om 20u30 gegeven.

supercup ticketing zulte

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...