Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"

Anderlecht is er quasi klaar voor. Dat beweert toch Dennis Appiah, die straks met Andy Najar moet gaan vechten voor de rechtsachterplaats. Voorlopig is de Hondurees echter nog niet klaar en dus kan Appiah zijn sporen verdienen.


Appiah werd tegen Dender gespaard, wat betekent dat hij zaterdag wel aan de aftrap zal staan tegen Zulte Waregem. Najar sukkelt nog met een lichte blessure en Sowah is de doublure van die twee. "De concurrentie is groot op de rechtsachter", knikte Appiah donderdagmiddag.
"We zijn met drie voor één plaats. Maar misschien kan de coach daarvan gebruik maken om Andy wat hoger te zetten, wat toch zijn natuurlijke plaats is", meent de Fransman, die overal in de verdediging wil spelen. Ook op de minder sterk bezette linksachter. "Ik heb daar in Frankrijk nog gespeeld. En eigenlijk ben ik van opleiding een centrale verdediger."Enkele weken geleden wou Anderlecht zelfs nog een rechtsachter gaan halen. "Ik maakte me daarover geen zorgen. De club wou zich nog versterken, maar ik denk dat we goed genoeg gewapend zijn voor een nieuw seizoen."


Dennis Appiah is alvast erg geprikkeld om de trofee binnen te rijven. "Want uiteindelijk blijft het toch een prijs, die ik graag aan mijn palmares zou toevoegen. Bovendien zouden we ons graag tonen aan de supporters. Voor mij is dit geen oefenduel. En ook mijn ploegmakkers denken er zo over, denk ik", aldus Appiah in Het Laatste Nieuws. "We zijn er klaar voor. Misschien nog niet voor de volle honderd procent, maar wel klaar genoeg om aanspraak te maken op de overwinning. De voorbereiding is goed verlopen en ook de nieuwkomers hebben laten zien dat ze een meerwaarde kunnen bieden. Naar mijn gevoel zijn we zelfs sterker dan vorig seizoen." 


De 25-jarige rechtsachter wordt gelinkt aan een terugkeer naar de Ligue 1. "Persoonlijk ben ik nooit gecontacteerd. Misschien heeft er wel iets gespeeld, maar mij hebben ze daar niet over verteld", aldus Appiah in La Dernière Heure. "Mijn doel is altijd geweest om hier een jaar te spelen en dan in mijn tweede jaar Champions League te spelen. Dat is ook wat gaat gebeuren."
Appiah ligt nog tot medio 2021 onder contract in het Astridpark.

appiah supercup

RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge

Meer nieuws...