Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"

Anderlecht is er quasi klaar voor. Dat beweert toch Dennis Appiah, die straks met Andy Najar moet gaan vechten voor de rechtsachterplaats. Voorlopig is de Hondurees echter nog niet klaar en dus kan Appiah zijn sporen verdienen.


Appiah werd tegen Dender gespaard, wat betekent dat hij zaterdag wel aan de aftrap zal staan tegen Zulte Waregem. Najar sukkelt nog met een lichte blessure en Sowah is de doublure van die twee. "De concurrentie is groot op de rechtsachter", knikte Appiah donderdagmiddag.
"We zijn met drie voor één plaats. Maar misschien kan de coach daarvan gebruik maken om Andy wat hoger te zetten, wat toch zijn natuurlijke plaats is", meent de Fransman, die overal in de verdediging wil spelen. Ook op de minder sterk bezette linksachter. "Ik heb daar in Frankrijk nog gespeeld. En eigenlijk ben ik van opleiding een centrale verdediger."Enkele weken geleden wou Anderlecht zelfs nog een rechtsachter gaan halen. "Ik maakte me daarover geen zorgen. De club wou zich nog versterken, maar ik denk dat we goed genoeg gewapend zijn voor een nieuw seizoen."


Dennis Appiah is alvast erg geprikkeld om de trofee binnen te rijven. "Want uiteindelijk blijft het toch een prijs, die ik graag aan mijn palmares zou toevoegen. Bovendien zouden we ons graag tonen aan de supporters. Voor mij is dit geen oefenduel. En ook mijn ploegmakkers denken er zo over, denk ik", aldus Appiah in Het Laatste Nieuws. "We zijn er klaar voor. Misschien nog niet voor de volle honderd procent, maar wel klaar genoeg om aanspraak te maken op de overwinning. De voorbereiding is goed verlopen en ook de nieuwkomers hebben laten zien dat ze een meerwaarde kunnen bieden. Naar mijn gevoel zijn we zelfs sterker dan vorig seizoen." 


De 25-jarige rechtsachter wordt gelinkt aan een terugkeer naar de Ligue 1. "Persoonlijk ben ik nooit gecontacteerd. Misschien heeft er wel iets gespeeld, maar mij hebben ze daar niet over verteld", aldus Appiah in La Dernière Heure. "Mijn doel is altijd geweest om hier een jaar te spelen en dan in mijn tweede jaar Champions League te spelen. Dat is ook wat gaat gebeuren."
Appiah ligt nog tot medio 2021 onder contract in het Astridpark.

appiah supercup

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...