Kums: "Tielemans op mijn manier vervangen"

Sven Kums is na 12 jaar weer terug bij Anderlecht. "Het is toch een beetje nostalgie. Ik ben al mensen tegengekomen die ik nog ken van vroeger. Het was leuk om opnieuw het truitje van Anderlecht aan te trekken. Hopelijk kan ik dat ook snel doen in het Vanden Stock-stadion. Dan is het écht", vertelt Kums.


"Twaalf jaar geleden was ik niet dezelfde speler als nu. Ik was toen mager en was niet klaar voor de eerste ploeg. Ik heb geen spijt van het parcours dat ik afgelegd heb en ik ben blij dat ik nu terug sta waar het ooit begonnen is. Mijn integratie in de groep verloopt goed. Wat mij betreft mag het seizoen al beginnen."
Wat verwacht Kums van komend seizoen? "Anderlecht heeft altijd veel ambitie, dat weet je. Kampioen spelen is hier altijd het doel. Zelf wil ik zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor de ploeg. We hebben fantastische voetballers. Hopelijk kunnen we dominant voetballen en de fans verwennen."


Sven Kums moet bij Anderlecht het vertrek van Youri Tielemans opvangen. "Youri is een ontzettend goeie voetballer, maar iedereen heeft zijn eigen stijl. Ik hoop hem op mijn eigen manier te vervangen", gaat Kums voort. "Behalve Youri zijn er geen belangrijke spelers vertrokken en de nieuwe jongens zijn snel aangetrokken. Dat is ideaal om de stage aan te vatten. Dendoncker? Ik hoop dat hij blijft. Hij is een heel goeie voetballer en ik heb iemand nodig die veel loopt en ballen recupereert. Maar iedereen kiest zelf wat hij moet doen. Het zou jammer zijn als hij nog vertrekt, maar hij zou dat wel verdienen."Sporza

kums

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...