Kums: "Tielemans op mijn manier vervangen"

Sven Kums is na 12 jaar weer terug bij Anderlecht. "Het is toch een beetje nostalgie. Ik ben al mensen tegengekomen die ik nog ken van vroeger. Het was leuk om opnieuw het truitje van Anderlecht aan te trekken. Hopelijk kan ik dat ook snel doen in het Vanden Stock-stadion. Dan is het écht", vertelt Kums.


"Twaalf jaar geleden was ik niet dezelfde speler als nu. Ik was toen mager en was niet klaar voor de eerste ploeg. Ik heb geen spijt van het parcours dat ik afgelegd heb en ik ben blij dat ik nu terug sta waar het ooit begonnen is. Mijn integratie in de groep verloopt goed. Wat mij betreft mag het seizoen al beginnen."
Wat verwacht Kums van komend seizoen? "Anderlecht heeft altijd veel ambitie, dat weet je. Kampioen spelen is hier altijd het doel. Zelf wil ik zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor de ploeg. We hebben fantastische voetballers. Hopelijk kunnen we dominant voetballen en de fans verwennen."


Sven Kums moet bij Anderlecht het vertrek van Youri Tielemans opvangen. "Youri is een ontzettend goeie voetballer, maar iedereen heeft zijn eigen stijl. Ik hoop hem op mijn eigen manier te vervangen", gaat Kums voort. "Behalve Youri zijn er geen belangrijke spelers vertrokken en de nieuwe jongens zijn snel aangetrokken. Dat is ideaal om de stage aan te vatten. Dendoncker? Ik hoop dat hij blijft. Hij is een heel goeie voetballer en ik heb iemand nodig die veel loopt en ballen recupereert. Maar iedereen kiest zelf wat hij moet doen. Het zou jammer zijn als hij nog vertrekt, maar hij zou dat wel verdienen."Sporza

kums

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...