Weiler: "In het moderne voetbal telt maar één ding: 'Resultaten' "

René Weiler moet dit seizoen beter voetbal gaan brengen. Dat heeft het bestuur ook al laten uitschijnen. De Zwitser is echter niet van plan veel aan zijn werkwijze te veranderen. 


Weiler kreeg een hoop kwaliteitsvolle spelers en zijn kern is - in vergelijking met vorig seizoen - begin juli al quasi compleet. "Nu gaan jullie natuurlijk zeggen dat het voetbal in mijn tweede jaar beter moet. Kijk, diep in mijn ziel ben ik ook een voetbalromanticus. We trainen constant op combinaties, maar in het moderne voetbal telt maar één ding: resultaten", klinkt het in Het Nieuwsblad.
"Daarvoor moet je keihard werken. Anderlecht is een ploeg die veel fans lokt - wat goed is - maar daar zitten ook veel ouderen bij die dertig jaar geleden zagen hoe deze club vaak na een kwartier al 3-0 voor stond met dribbels, hakjes en spelers die jongleerden. Anderlecht hoorde toen bij de vijftien grootste clubs in Europa, maar nu niet meer. Wie nu dat soort voetbal eist, zoekt ­polemieken. Dat is gekkenwerk."


Weiler waarschuwt: ook dit seizoen zal hij geen voetbal prediken dat de tegenstander overdondert. "Natuurlijk kan ik zeggen: Vanaf nu spelen we enkel over de grond. We mikken op 85 procent balbezit door veel terug te spelen op onze keeper en we hoeven niet per se te winnen, als we maar wat mooie combinaties en dribbels zien. Ik verzeker je: iedereen zou op zijn achterste poten staan. De mensen willen toch goals en doelgevaar zien, neen? Daarvoor moeten we de bal snel veroveren en vlug in de box brengen waar veel mensen opduiken. Dat is modern voetbal en daarvoor moet hard gewerkt worden."Voetbalkrant

weiler

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...