Weiler: "In het moderne voetbal telt maar één ding: 'Resultaten' "

René Weiler moet dit seizoen beter voetbal gaan brengen. Dat heeft het bestuur ook al laten uitschijnen. De Zwitser is echter niet van plan veel aan zijn werkwijze te veranderen. 


Weiler kreeg een hoop kwaliteitsvolle spelers en zijn kern is - in vergelijking met vorig seizoen - begin juli al quasi compleet. "Nu gaan jullie natuurlijk zeggen dat het voetbal in mijn tweede jaar beter moet. Kijk, diep in mijn ziel ben ik ook een voetbalromanticus. We trainen constant op combinaties, maar in het moderne voetbal telt maar één ding: resultaten", klinkt het in Het Nieuwsblad.
"Daarvoor moet je keihard werken. Anderlecht is een ploeg die veel fans lokt - wat goed is - maar daar zitten ook veel ouderen bij die dertig jaar geleden zagen hoe deze club vaak na een kwartier al 3-0 voor stond met dribbels, hakjes en spelers die jongleerden. Anderlecht hoorde toen bij de vijftien grootste clubs in Europa, maar nu niet meer. Wie nu dat soort voetbal eist, zoekt ­polemieken. Dat is gekkenwerk."


Weiler waarschuwt: ook dit seizoen zal hij geen voetbal prediken dat de tegenstander overdondert. "Natuurlijk kan ik zeggen: Vanaf nu spelen we enkel over de grond. We mikken op 85 procent balbezit door veel terug te spelen op onze keeper en we hoeven niet per se te winnen, als we maar wat mooie combinaties en dribbels zien. Ik verzeker je: iedereen zou op zijn achterste poten staan. De mensen willen toch goals en doelgevaar zien, neen? Daarvoor moeten we de bal snel veroveren en vlug in de box brengen waar veel mensen opduiken. Dat is modern voetbal en daarvoor moet hard gewerkt worden."Voetbalkrant

weiler

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...