Kums: "Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest, pure nostalgie"

Na een seizoen in de Serie A rolde AA Gent de rode loper uit voor Sven Kums. De middenvelder dankte vriendelijk voor het aanbod en tekende een contract bij Anderlecht.


"Bij Gent won ik alles wat er te winnen valt: de titel, de Gouden Schoen, prestaties in de Champions League. De verwachtingen zouden enorm geweest zijn. Terwijl Anderlecht pure nostalgie was. Ik zag Hein achteraf nog en hij was wel ontgoocheld, maar begreep het ook", verklaart hij aan Het Laatste Nieuws.


"Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest. Ik speelde hier van mijn vijfde tot mijn 18de, was ballenjongen tegen Manchester United, mijn pa - Ludo - was hier jeugdtrainer en deed scouting, Herman Van Holsbeeck was op mijn trouw en vorig jaar was er zelfs even het plan om mijn huis in Dilbeek ter beschikking te stellen van Anderlecht om er een speler onder te brengen. Gelukkig kwam dat er nooit van, want nu wonen we er zelf in.Ē (lacht)


Hij moet op het middenveld Youri Tielemans doen vergeten. Maar de Gouden Schoen 2015 houdt de vergelijking met de publiekslieveling bewust af. "Vergelijk me niet met Youri, we hebben andere kwaliteiten. Youri is gevaarlijker voor doel. Ik verlies weinig ballen, wat belangrijk is voor een ploeg die dominant wil voetballen. Anderlecht moťt dominant voetballen, ik hoop dat we dat het komende seizoen ook gaan doen."Vorig seizoen kreeg Anderlecht regelmatig het verwijt 'countervoetbal' te spelen. Kums hoopt daar verandering in te brengen. "Samen met Cyril Thereau bekeek ik in ItaliŽ soms wedstrijden van Anderlecht via livestreaming, maar ik belde vooraf met trainer Renť Weiler en hoop dat de speelstijl kan veranderen", aldus de middenvelder in Het Nieuwsblad. "Volgens mij moet Anderlecht altijd dominant voetballen. Daarom zal ik een leider proberen te zijn door mijn prestaties op het veld. Of we hier even tactisch trainen als bij Gent? Met Vanhaezebrouck waren de trainingen direct tactisch en offensief, hier zijn ze heel pittig en leuk. Maar Weiler zit er ook kort op."

VoetbalBelgiŽ

kums

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...