Kums: "Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest, pure nostalgie"

Na een seizoen in de Serie A rolde AA Gent de rode loper uit voor Sven Kums. De middenvelder dankte vriendelijk voor het aanbod en tekende een contract bij Anderlecht.


"Bij Gent won ik alles wat er te winnen valt: de titel, de Gouden Schoen, prestaties in de Champions League. De verwachtingen zouden enorm geweest zijn. Terwijl Anderlecht pure nostalgie was. Ik zag Hein achteraf nog en hij was wel ontgoocheld, maar begreep het ook", verklaart hij aan Het Laatste Nieuws.


"Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest. Ik speelde hier van mijn vijfde tot mijn 18de, was ballenjongen tegen Manchester United, mijn pa - Ludo - was hier jeugdtrainer en deed scouting, Herman Van Holsbeeck was op mijn trouw en vorig jaar was er zelfs even het plan om mijn huis in Dilbeek ter beschikking te stellen van Anderlecht om er een speler onder te brengen. Gelukkig kwam dat er nooit van, want nu wonen we er zelf in.” (lacht)


Hij moet op het middenveld Youri Tielemans doen vergeten. Maar de Gouden Schoen 2015 houdt de vergelijking met de publiekslieveling bewust af. "Vergelijk me niet met Youri, we hebben andere kwaliteiten. Youri is gevaarlijker voor doel. Ik verlies weinig ballen, wat belangrijk is voor een ploeg die dominant wil voetballen. Anderlecht moét dominant voetballen, ik hoop dat we dat het komende seizoen ook gaan doen."Vorig seizoen kreeg Anderlecht regelmatig het verwijt 'countervoetbal' te spelen. Kums hoopt daar verandering in te brengen. "Samen met Cyril Thereau bekeek ik in Italië soms wedstrijden van Anderlecht via livestreaming, maar ik belde vooraf met trainer René Weiler en hoop dat de speelstijl kan veranderen", aldus de middenvelder in Het Nieuwsblad. "Volgens mij moet Anderlecht altijd dominant voetballen. Daarom zal ik een leider proberen te zijn door mijn prestaties op het veld. Of we hier even tactisch trainen als bij Gent? Met Vanhaezebrouck waren de trainingen direct tactisch en offensief, hier zijn ze heel pittig en leuk. Maar Weiler zit er ook kort op."

VoetbalBelgië

kums

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...