Kums: "Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest, pure nostalgie"

Na een seizoen in de Serie A rolde AA Gent de rode loper uit voor Sven Kums. De middenvelder dankte vriendelijk voor het aanbod en tekende een contract bij Anderlecht.


"Bij Gent won ik alles wat er te winnen valt: de titel, de Gouden Schoen, prestaties in de Champions League. De verwachtingen zouden enorm geweest zijn. Terwijl Anderlecht pure nostalgie was. Ik zag Hein achteraf nog en hij was wel ontgoocheld, maar begreep het ook", verklaart hij aan Het Laatste Nieuws.


"Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest. Ik speelde hier van mijn vijfde tot mijn 18de, was ballenjongen tegen Manchester United, mijn pa - Ludo - was hier jeugdtrainer en deed scouting, Herman Van Holsbeeck was op mijn trouw en vorig jaar was er zelfs even het plan om mijn huis in Dilbeek ter beschikking te stellen van Anderlecht om er een speler onder te brengen. Gelukkig kwam dat er nooit van, want nu wonen we er zelf in.” (lacht)


Hij moet op het middenveld Youri Tielemans doen vergeten. Maar de Gouden Schoen 2015 houdt de vergelijking met de publiekslieveling bewust af. "Vergelijk me niet met Youri, we hebben andere kwaliteiten. Youri is gevaarlijker voor doel. Ik verlies weinig ballen, wat belangrijk is voor een ploeg die dominant wil voetballen. Anderlecht moét dominant voetballen, ik hoop dat we dat het komende seizoen ook gaan doen."Vorig seizoen kreeg Anderlecht regelmatig het verwijt 'countervoetbal' te spelen. Kums hoopt daar verandering in te brengen. "Samen met Cyril Thereau bekeek ik in Italië soms wedstrijden van Anderlecht via livestreaming, maar ik belde vooraf met trainer René Weiler en hoop dat de speelstijl kan veranderen", aldus de middenvelder in Het Nieuwsblad. "Volgens mij moet Anderlecht altijd dominant voetballen. Daarom zal ik een leider proberen te zijn door mijn prestaties op het veld. Of we hier even tactisch trainen als bij Gent? Met Vanhaezebrouck waren de trainingen direct tactisch en offensief, hier zijn ze heel pittig en leuk. Maar Weiler zit er ook kort op."

VoetbalBelgië

kums

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...