Weiler: "Hoop tegen 1juli over volledige groep te beschikken"

Landskampioen Anderlecht heeft op Neerpede de trainingen hervat. Coach René Weiler mocht slechts tien spelers verwelkomen.


Veldspelers Olivier Deschacht, Andy Najar, Adrien Trebel, Dennis Appiah, Emmanuel Soah, Isaac Kiese Thelin, Silvère Ganvoula, Idrissa Doumbia en doelmannen Mile Svilar en Davy Roef tekenden present onder een loden hitte voor een oefensessie van 1 uur en 10 minuten, zonder toeschouwers. Onder anderen de internationals en nieuwkomers Sven Kums en Pieter Gerkens kunnen nog genieten van enkele dagen vakantie. 


"Er zijn spelers voor wie het afgelopen seizoen langer heeft geduurd, dus is het logisch dat zij later beginnen", zei Weiler. "Je hebt altijd een dubbel gevoel op een dag als deze. Enerzijds is het jammer dat de vakantie voorbij is, anderzijds zijn we blij dat we opnieuw kunnen voetballen. We zijn toch met veel plezier begonnen, de sfeer is goed." 


Van de waslijst spelers op overschot vonden Michaël Heylen (Zulte Waregem), Stéphane Badji (Kayserispor/huur), Aaron Leya Iseka (Zulte Waregem/huur) en Sebastien De Maio (Bologna) al onderdak. "Of de selectie in balans is? We hebben nog tijd", stelde de Zwitserse coach. "Er zijn nog inkomende en uitgaande transfers, dat is normaal. Maar we kunnen iemand als Youri Tielemans niet één op één vervangen, ook al ben ik blij voor hem met zijn transfer naar Monaco. Binnenkort zullen we bekijken over welke spelers we beschikken, pas daarna zullen we beslissen welk systeem we zullen spelen." 


“Het is leuk dat we nu meer tijd hebben dan vorig jaar. Tegen 1 juli, wanneer we op stage vertrekken, hoop ik over een volledige groep te beschikken”, vertelde Weiler op zijn eerste werkdag van de voorbereiding.
Gaat er dan nog een en ander bewegen bij paars-wit?  “Ik weet niet of er nog vertrekkers zullen zijn. Als er niemand meer weggaat, hebben we niet veel werk meer op het vlak van inkomende transfers. Als trainer wil je altijd graag door met een groep die voor succes heeft gezorgd en hard heeft gewerkt. Ik hoop dan ook dat er geen enkele sterkhouder meer vertrekt deze zomer.”
Met Kums en Gerkens kocht paars-wit tot nog toe Belgisch in. Ook de nakende komst van doelman Matz Sels ligt in die lijn. "Gerkens en Kums hebben bewezen dat ze hun streng kunnen trekken op het middenveld. In doel kunnen we inderdaad versterking gebruiken. Frank Boeckx is na zijn operatie nog even out, Ruben Martinez is vertrokken en misschien gaat Roef weg om meer speelgelegenheid te krijgen. Maar ik trek geen spelers aan, de club doet dat", aldus Weiler.Er is nog steeds twijfel over de toekomst van Leander Dendoncker bij Anderlecht. Die heeft verschillende opties, waaronder Atlético Madrid. En laat Spanje nu het land zijn waar hij in de toekomst het liefst aan de slag gaat. René Weiler hoopt echter dat het verstand het haalt op het hart. "Kijk, volgens mij is het ook voor Leander beter om nog een jaartje te blijven", aldus Weiler gisteren.
"Ik werk graag met hem, dat was direct duidelijk toen ik hier aankwam. Hij maakte ook heel wat progressie, want nu begint hij ook te scoren. Hij kan hier Champions League spelen, dus ik hoop echt dat hij nog wil blijven", vervolgde de Zwitser. Maar nu ligt de bal volledig in het kamp van de middenvelder. "Ik heb al met hem gepraat. Of ik nog ga proberen om hem te overtuigen? Je kan ook te veel willen praten. Dendoncker weet dat ik hem er graag bij wil en hij heeft genoeg persoonlijkheid. We moeten de beste oplossing voor alle partijen vinden."weiler

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...