Van Holsbeeck: "Derde keer, goede keer"

Pieter Gerkens (22) is officieel voorgesteld als nieuwe Anderlechtspeler. "We hadden al twee keer geprobeerd hem te halen. Derde keer, goede keer", aldus manager Van Holsbeeck. De middenvelder tekende voor vier jaar.Gerkens lijkt op het eerste zicht een back-up te worden voor Sven Kums. Anderlecht aasde al langer op de speler. "We hebben in het verleden twee keer eerder geprobeerd Pieter naar hier te halen. Ik ben heel tevreden dat het nu gelukt is", aldus Van Holsbeeck aan Het Nieuwsblad. 
René Weiler was een voorstander van zij komst. "Hij is jong, Belg en een speler met een grote progressiemarge. Pieter heeft het profiel dat we zoeken nadat we met coach Weiler een analyse van het seizoen maakten. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een absolute meerwaarde voor de kern van Anderlecht zal zijn." Besluit Van Holsbeeck."Dit is een droomtransfer voor mij. De grootste club van het land." Gerkens glunderde met het paars-wit van het logo van RSC Anderlecht op de achtergrond. Fier als een pauw. De transfer van de Limburger hing al een tijdje in de lucht. De afgelopen weken bleek dat Weiler de STVV-speler er graag bij wilde. Een centrale middenvelder die ook nog eens Belg is: exact wat hij zocht.
Bij Anderlecht moet Gerkens de concurrentie aangaan met Trebel (op de 8), Hanni en Stanciu (10). "De ambitie is altijd zo snel mogelijk in de ploeg te staan. Ik wil de concurrentie aangaan. Hopelijk lukt het meteen titularis te zijn, maar ik ben nog redelijk jong. Het is de bedoeling te spelen, niet gewoon om hier te zijn." 


Gerkens zal met het nummer 8 spelen. De reden? "Steven Gerrard was mijn idool. Dus toen ik hoorde dat zijn nummer vrij was, heb ik niet getwijfeld." 


"Via deze weg wil ik de club en de supporters van STVV ongelofelijk hard bedanken voor al de steun die jullie mij gegeven hebben in het afgelopen anderhalf jaar! Dit zal ik zeker nooit vergeten, en het heeft mij enorm geholpen in mijn ontwikkeling tot waar ik nu sta. Bedankt!!!. Het is een grote eer dat Anderlecht mij deze kans geeft. Ik ga ze met beide handen grijpen, en mijn uiterste best doen om er geweldige jaren van te maken!"


De 21-jarige Gerkens is een jeugdproduct van Racing Genk. In november 2013 maakte hij zijn debuut voor de Limburgers, maar doorbreken in de Luminus Arena lukte niet voor de Bilzenaar. In januari 2016 plukte rivaal en gouwgenoot STVV Gerkens dan weg. Na een aanpassingsperiode werd de middenvelder dit seizoen onbetwiste basisspeler op Stayen. In totaal speelde hij de voorbije jaargang 39 wedstrijden voor de Kanaries, waarin hij 14 keer scoorde.


vanholsbeeck gerkens

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...