Emilio Ferrera naar Anderlecht als supervisor jeugdtrainers

Emilio Ferrera heeft een nieuwe job gevonden. Ferrera krijgt een job als supervisor van de jeugdtrainers. In de loop van de week moeten de lopende onderhandelingen over deze nieuwe functie uitmonden in een deal, zo meldt Het Laatste Nieuws. Ferrera wil zo een einde maken aan zijn carrière als T1.


Anderlecht zet een verdere stap in de opleiding van spelers. Emilio Ferrera krijgt een job als supervisor van de jeugdtrainers. In de loop van deze week moeten de lopende onderhandelingen over deze nieuwe functie uitmonden in een officiële deal. Ferrera wordt supervisor binnen het organigram en krijgt een heel gevarieerd takenpakket in de nieuw gecreëerde functie van de jeugdwerking.


Emilio Ferrera viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Uitgerekend op dit moment staat hij op een kruispunt in zijn loopbaan. Als hoofdcoach werkte hij sinds 1999 voor veertien verschillende clubs, al gebeurde dat met wisselend succes. Nu acht Ferrera het moment gekomen om af te zien van het onzekere bestaan als T1. De reden voor deze carrièrewending laat zich raden: de Brusselaar wil af van de aanhoudende stress veroorzaakt door het feit dat een nederlaag steeds maar weer fataal kan zijn. De voorbije weken was er nog wel interesse van buitenlandse clubs en Belgische niet-eersteklassers, maar nu is de verleiding heel groot om zich te storten op de jeugdwerking van de succesrijkste club van het land.


Alles is gericht op de praktijk en heeft tot doel om een nieuwe lichting jeugdspelers klaar te stomen. De voorbije jaren kwamen Youri Tielemans en Leander Dendoncker vanuit de opleiding doorgestroomd naar het A-elftal. Ferrera moet er mee voor zorgen dat er nieuwe gezichten tot ontbolstering komen en dat de opleiding naar een hoger niveau wordt getild. In de A-kern zit Anderlecht verlegen om Belgisch talent. Het hoeft dus niet gezegd dat er Ferrera een flinke taak wacht. 


De onderhandelingen schieten zo goed op dat er normaal de komende dagen witte rook moet zijn. In eerste instantie krijgt hij een contract voor één jaar. 

ferrera jeugd neerpede

Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs
In Engeland is men duidelijk: Onyekuru heeft geen operatie nodig
Stanciu wellicht eerstdaags van Sparta Praag
Anderlecht volgt Braziliaanse verdediger van Olympique Marseille

Meer nieuws...