Emilio Ferrera naar Anderlecht als supervisor jeugdtrainers

Emilio Ferrera heeft een nieuwe job gevonden. Ferrera krijgt een job als supervisor van de jeugdtrainers. In de loop van de week moeten de lopende onderhandelingen over deze nieuwe functie uitmonden in een deal, zo meldt Het Laatste Nieuws. Ferrera wil zo een einde maken aan zijn carrière als T1.


Anderlecht zet een verdere stap in de opleiding van spelers. Emilio Ferrera krijgt een job als supervisor van de jeugdtrainers. In de loop van deze week moeten de lopende onderhandelingen over deze nieuwe functie uitmonden in een officiële deal. Ferrera wordt supervisor binnen het organigram en krijgt een heel gevarieerd takenpakket in de nieuw gecreëerde functie van de jeugdwerking.


Emilio Ferrera viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Uitgerekend op dit moment staat hij op een kruispunt in zijn loopbaan. Als hoofdcoach werkte hij sinds 1999 voor veertien verschillende clubs, al gebeurde dat met wisselend succes. Nu acht Ferrera het moment gekomen om af te zien van het onzekere bestaan als T1. De reden voor deze carrièrewending laat zich raden: de Brusselaar wil af van de aanhoudende stress veroorzaakt door het feit dat een nederlaag steeds maar weer fataal kan zijn. De voorbije weken was er nog wel interesse van buitenlandse clubs en Belgische niet-eersteklassers, maar nu is de verleiding heel groot om zich te storten op de jeugdwerking van de succesrijkste club van het land.


Alles is gericht op de praktijk en heeft tot doel om een nieuwe lichting jeugdspelers klaar te stomen. De voorbije jaren kwamen Youri Tielemans en Leander Dendoncker vanuit de opleiding doorgestroomd naar het A-elftal. Ferrera moet er mee voor zorgen dat er nieuwe gezichten tot ontbolstering komen en dat de opleiding naar een hoger niveau wordt getild. In de A-kern zit Anderlecht verlegen om Belgisch talent. Het hoeft dus niet gezegd dat er Ferrera een flinke taak wacht. 


De onderhandelingen schieten zo goed op dat er normaal de komende dagen witte rook moet zijn. In eerste instantie krijgt hij een contract voor één jaar. 

ferrera jeugd neerpede

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...