Pieter Gerkens vandaag van Anderlecht

Landskampioen Anderlecht haalt vandaag Pieter Gerkens binnen. De 21-jarige middenvelder van STVV zou in het Astridpark een verbintenis voor vier jaar ondertekenen. Met de speler was er eerder al een principeakkoord. 


Eind vorige week trok Herman Van Holsbeeck richting Stayen om er ook met het STVV-bestuur tot een akkoord te komen over een transfer van de Truiense revelatie. Anderlecht voelde de concurrentie van KV Oostende en moest ver gaan om de middenvelder binnen te halen. Gerkens had nog een contract tot juni 2018 lopen op Stayen. Herman Van Holsbeeck en Roland Duchâtelet raakten het eens over de transferprijs en dus staat niets de overgang van de jonge Belg nog in de weg. 


Gerkens past in de paars-witte transferpolitiek om ook jong Belgisch talent aan de kern toe te voegen. De belofte-international had overigens ook al een gesprek met René Weiler, die de kwaliteiten van de 'slimme' voetballer weet te appreciëren en zelf ook bij het bestuur aandrong op diens komst. 


Onder Leko begon Gerkens vorig seizoen als bankzitter maar hij ontpopte zich tijdens de play-offs gauw tot dé revelatie bij STVV. Gerkens scoorde als middenvelder niet minder dan 14 keer.

VoetbalBelgië

gerkens

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...