Kums: "Transfer naar Anderlecht is stap vooruit"

Na een buitenlands avontuur speelt Sven Kums volgend seizoen terug in ons land. De 29-jarige Belg keert na een jaartje Italië terug waar het voor hem allemaal begon, RSC Anderlecht. In De Zondag geeft Kums meer duiding over zijn transfer. 


Eerst en vooral wil hij duidelijk maken dat vorig seizoen geen mislukking was. "O neen. Italië was een verrijking, op en naast het veld.", vertelt Kums aan De Zondag. Hij blijft wel realistisch. In de terugronde kwam hij minder en minder in actie. "Oké, sportief had ik er meer van verwacht."
Daaropvolgende kwam meteen de vraag of hij de transfer naar Anderlecht als een stap vooruit of achteruit ziet. "Een stap vooruit. Een seizoen als dit wou ik niet opnieuw meemaken. Plus: Anderlecht speelt Champions League, en dat in het jaar van het WK.", zo zegt hij. Kums is dus duidelijk niet van plan uit te bollen bij RSCA. Het is algemeen geweten dat de familie van Kums een paars-wit nest is. "Mijn vader was jeugdtrainer en later ook scout bij Anderlecht", zegt Kums. "Hij heeft mij altijd begeleid en was de belangrijkste figuur in mijn carrière." Niet alleen vader Kums is een paars-witte fan. "Ook mijn opa, die vorig jaar gestorven is, ben ik heel dankbaar. Die man deed alles voor zijn kleinkinderen. Hij was ook een echte Ket. Hij zou het zo graag gezien hebben dat ik voor Anderlecht speelde. Heel jammer."Voor Kums is het dan ook een jongensdroom om voor Anderlecht uit te komen. "Anderlecht is nostalgie. Heel onze familie ademt paars-wit uit. Mijn vader was er trainer, mijn oudere zus speelde er. Het stadion lag op vijf minuten wandelen van ons thuis. Ik heb er zelfs gespeeld van mijn zesde tot mijn achttiende. In de glorietijd van Aimé Anthuenis was ik zelfs ballenraper. Wij waren grote fans, echt. Onze weekends stonden steevast in het teken van voetbal. Gelukkig vond mijn moeder dat geen te groot probleem", lacht hij.

VoetbalNieuws

kums

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...