Kums: "Transfer naar Anderlecht is stap vooruit"

Na een buitenlands avontuur speelt Sven Kums volgend seizoen terug in ons land. De 29-jarige Belg keert na een jaartje Italië terug waar het voor hem allemaal begon, RSC Anderlecht. In De Zondag geeft Kums meer duiding over zijn transfer. 


Eerst en vooral wil hij duidelijk maken dat vorig seizoen geen mislukking was. "O neen. Italië was een verrijking, op en naast het veld.", vertelt Kums aan De Zondag. Hij blijft wel realistisch. In de terugronde kwam hij minder en minder in actie. "Oké, sportief had ik er meer van verwacht."
Daaropvolgende kwam meteen de vraag of hij de transfer naar Anderlecht als een stap vooruit of achteruit ziet. "Een stap vooruit. Een seizoen als dit wou ik niet opnieuw meemaken. Plus: Anderlecht speelt Champions League, en dat in het jaar van het WK.", zo zegt hij. Kums is dus duidelijk niet van plan uit te bollen bij RSCA. Het is algemeen geweten dat de familie van Kums een paars-wit nest is. "Mijn vader was jeugdtrainer en later ook scout bij Anderlecht", zegt Kums. "Hij heeft mij altijd begeleid en was de belangrijkste figuur in mijn carrière." Niet alleen vader Kums is een paars-witte fan. "Ook mijn opa, die vorig jaar gestorven is, ben ik heel dankbaar. Die man deed alles voor zijn kleinkinderen. Hij was ook een echte Ket. Hij zou het zo graag gezien hebben dat ik voor Anderlecht speelde. Heel jammer."Voor Kums is het dan ook een jongensdroom om voor Anderlecht uit te komen. "Anderlecht is nostalgie. Heel onze familie ademt paars-wit uit. Mijn vader was er trainer, mijn oudere zus speelde er. Het stadion lag op vijf minuten wandelen van ons thuis. Ik heb er zelfs gespeeld van mijn zesde tot mijn achttiende. In de glorietijd van Aimé Anthuenis was ik zelfs ballenraper. Wij waren grote fans, echt. Onze weekends stonden steevast in het teken van voetbal. Gelukkig vond mijn moeder dat geen te groot probleem", lacht hij.

VoetbalNieuws

kums

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...