Kums: "Anderlecht is het beste voor mijn carriére"

RSC Anderlecht heeft Sven Kums officieel voorgesteld. De 29-jarige middenvelder tekende een vijfjarig contract in het Astridpark. "Ik voel heel veel nostalgie bij Anderlecht", zegt Kums. "Ik was destijds niet klaar. Nu wel."


"Er waren nog ploegen geďnteresseerd, maar ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik naar hier wilde terugkeren. Ik woon hier op vijf minuten rijden vandaan", aldus Kums tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik heb een keuze moeten maken en ik denk dat dit de beste is voor mijn carričre. Ook het feit dat Anderlecht Champions League speelt, heeft meegespeeld. Wie weet kan ik langs deze weg opnieuw Rode Duivel worden." 


Naast paars-wit was ook AA Gent geďnteresseerd in de diensten van Kums. "Dat was heel moeilijk voor mij", aldus de middenvelder. "Maar uiteindelijk kan je niet alles hebben in het leven. Ik moest een knoop doorhakken, en ik hoop dat ze in Gent beseffen dat ik mijn tijd als Buffalo nooit zal vergeten." 
Kums zal met rugnummer 20 spelen.


Dat Kums bij het Italiaanse Udinese geen sterkhouder kon worden, ervaart hij niet als een mislukking. "Ik heb daar moeten spelen op een positie die niet mijn favoriete was, maar daar heb ik veel uit geleerd", aldus de middenvelder. "Er werd ook niet echt het voetbal gespeeld dat bij mijn stijl past. Al bij al vind ik niet dat ik mislukt ben. Integendeel: de cirkel is nu rond met mijn terugkeer bij Anderlecht. Ik ben nu 29 en de kans bestaat dat ik hier zal blijven tot het einde van mijn carričre. Ik voel heel veel nostalgie bij Anderlecht. Ik was destijds niet klaar. Nu wel."

VoetbalBelgië

kums

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...