Kums: "Anderlecht is het beste voor mijn carriére"

RSC Anderlecht heeft Sven Kums officieel voorgesteld. De 29-jarige middenvelder tekende een vijfjarig contract in het Astridpark. "Ik voel heel veel nostalgie bij Anderlecht", zegt Kums. "Ik was destijds niet klaar. Nu wel."


"Er waren nog ploegen geďnteresseerd, maar ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik naar hier wilde terugkeren. Ik woon hier op vijf minuten rijden vandaan", aldus Kums tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik heb een keuze moeten maken en ik denk dat dit de beste is voor mijn carričre. Ook het feit dat Anderlecht Champions League speelt, heeft meegespeeld. Wie weet kan ik langs deze weg opnieuw Rode Duivel worden." 


Naast paars-wit was ook AA Gent geďnteresseerd in de diensten van Kums. "Dat was heel moeilijk voor mij", aldus de middenvelder. "Maar uiteindelijk kan je niet alles hebben in het leven. Ik moest een knoop doorhakken, en ik hoop dat ze in Gent beseffen dat ik mijn tijd als Buffalo nooit zal vergeten." 
Kums zal met rugnummer 20 spelen.


Dat Kums bij het Italiaanse Udinese geen sterkhouder kon worden, ervaart hij niet als een mislukking. "Ik heb daar moeten spelen op een positie die niet mijn favoriete was, maar daar heb ik veel uit geleerd", aldus de middenvelder. "Er werd ook niet echt het voetbal gespeeld dat bij mijn stijl past. Al bij al vind ik niet dat ik mislukt ben. Integendeel: de cirkel is nu rond met mijn terugkeer bij Anderlecht. Ik ben nu 29 en de kans bestaat dat ik hier zal blijven tot het einde van mijn carričre. Ik voel heel veel nostalgie bij Anderlecht. Ik was destijds niet klaar. Nu wel."

VoetbalBelgië

kums

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...