Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"

Dat Youri Tielemans de deur van het Astridpark achter zich dichttrekt, is al even duidelijk. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blijft niet bij de pakken zitten. "We proberen te kijken of Kums naar Anderlecht wil komen."


De overgang van Youri Tielemans naar AS Monaco wordt hoogstwaarschijnlijk deze week afgerond. Maar Herman Van Holsbeeck wacht niet op die handtekening om naar een vervanger te speuren. Sven Kums staat hoog op het lijstje van de RSCA-manager. 
Kums kreeg in het begin van het seizoen heel wat speelkansen bij het Italiaanse Udinese, maar verzeilde na januari steeds meer op de bank. Deze zomer sluit hij in principe weer aan bij moederclub Watford voor de voorbereiding op volgend seizoen, maar ook een transfer behoort tot de opties.


"We zijn al een tijdje bezig met ons huiswerk", bevestigt Van Holsbeeck bij VTM Nieuws. "Ik ga niet ontkennen dat Kums inderdaad iemand is die ons interesseert. We hebben persoonlijk nog geen contact opgenomen met hem, maar we proberen te kijken of hij naar Anderlecht wil komen. Al blijft het een moeilijk dossier en zijn we niet de enige club die hem wilt."


En dan is er nog Henry Onyekuru. "Tuurlijk is die interessant als Acheampong vertrekt, maar daar zitten ook heel wat buitenlandse ploegen achter. Dat gaat heel moeilijk worden."


Sporza

vanholsbeeck kums

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...