Ook Proximus haalt televisierechten Jupiler Pro League binnenEnkele weken geleden werd bekendgemaakt dat Telenet en VOO de grote winnaars waren in de strijd om de tv-rechten in de Jupiler Pro League. Nu is er ook nieuws voor de Proximus-abonnees
Die leefden immers wekenlang in onzekerheid. Nu vond ook Proximus een financieel akkoord met de Pro League en MP Silva, de rechtenhouder. De komende drie seizoenen zullen de voetbalwedstrijden in de hoogste klasse dus ook op Proximus te zien zijn. Het is alleszins belangrijk nieuws dat vroeg bevestigd moest worden. Indien dit lang zou aanslepen, kon Telenet immers heel wat abonnees van Proximus afsnoepen. Zover kwam het echter niet.


Enkele weken geleden leek het er nog op dat Telenet en VOO de grootste slag hadden geslagen bij de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De nationale tv-rechten voor de live uitzendingen werden echter niet-exclusief toegekend, waardoor de matchen op meerdere zenders te volgen zullen zijn. Bovendien werd de tender toen niet afgesloten, waardoor ook andere gegadigden de tv-rechten nog konden binnenhalen. Telenet verwierf wel exclusief de rechten voor het live uitzenden van de matchen via het internet. Voor het eerst bood de Pro League dat lot aan. Ook de live uitzendingen van de Super Cup zijn de komende drie jaar in handen van Telenet (Vlaanderen), RTBF mag de confrontatie tussen landskampioen en bekerwinnaar aan Franstalige zijde uitzenden.

jupilerproleague playoffs proximus

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...