Ook Proximus haalt televisierechten Jupiler Pro League binnenEnkele weken geleden werd bekendgemaakt dat Telenet en VOO de grote winnaars waren in de strijd om de tv-rechten in de Jupiler Pro League. Nu is er ook nieuws voor de Proximus-abonnees
Die leefden immers wekenlang in onzekerheid. Nu vond ook Proximus een financieel akkoord met de Pro League en MP Silva, de rechtenhouder. De komende drie seizoenen zullen de voetbalwedstrijden in de hoogste klasse dus ook op Proximus te zien zijn. Het is alleszins belangrijk nieuws dat vroeg bevestigd moest worden. Indien dit lang zou aanslepen, kon Telenet immers heel wat abonnees van Proximus afsnoepen. Zover kwam het echter niet.


Enkele weken geleden leek het er nog op dat Telenet en VOO de grootste slag hadden geslagen bij de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De nationale tv-rechten voor de live uitzendingen werden echter niet-exclusief toegekend, waardoor de matchen op meerdere zenders te volgen zullen zijn. Bovendien werd de tender toen niet afgesloten, waardoor ook andere gegadigden de tv-rechten nog konden binnenhalen. Telenet verwierf wel exclusief de rechten voor het live uitzenden van de matchen via het internet. Voor het eerst bood de Pro League dat lot aan. Ook de live uitzendingen van de Super Cup zijn de komende drie jaar in handen van Telenet (Vlaanderen), RTBF mag de confrontatie tussen landskampioen en bekerwinnaar aan Franstalige zijde uitzenden.

jupilerproleague playoffs proximus

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...