Van Holsbeeck: "Ik beken: dit is mijn 14e seizoen en het moeilijkste seizoen uit mijn carrière geweest"

Anderlecht kan vanavond uitgerekend op het veld van Club Brugge zijn 34e landstitel in de wacht slepen. Manager Herman Van Holsbeeck blikt vooruit. "Ik denk dat de spelers weten waar ze mee bezig zijn."


Anderlecht leek enkele speeldagen geleden al zeker van de titel, maar de titelstrijd verloopt uiteindelijk nog spannender dan gedacht. "Dat is typisch Play-off I", zegt Herman Van Holsbeeck in "De Ochtend" op Radio 1. "Op twee weken kan alles veranderen. Na onze overwinning tegen Club Brugge dachten we dat alles gespeeld was, maar na één slechte prestatie tegen Charleroi is alles weer mogelijk. We zijn sereen, maar we weten dat het een moeilijke wedstrijd wordt."


Is er nervositeit in de club? "Als je er zo dicht bij bent en als je ziet dat je concurrent 9 op 9 pakt, dan weet je dat zij in een positieve flow zitten. Daar moeten we rekening mee houden. Maar ik denk dat de spelers weten waar ze mee bezig zijn."
Als het titelfeest er vanavond niet komt, dan krijgt Anderlecht volgende week nog kansen. "Iedereen met een RSCA-hart zou het liefst zo snel mogelijk kampioen worden. Maar mochten we verliezen, dan staan we nog een punt voor. Maar ik ga er vanuit dat we vanavond zeker niet verliezen."


Anderlecht heeft een seizoen met ups en downs achter de rug. "Ik beken: dit is mijn 14e seizoen en dit is het moeilijkste seizoen uit mijn carrière geweest", zegt Herman Van Holsbeeck.
"De tonnen kritiek, zeker in de eerste vijf maanden, hebben ons getekend. Als je dat kan afronden met een titel, dan zou dat zoet smaken. Voor mij zou dit de 8e titel zijn op 14 jaar. Bij elke titel is er wel kritiek geweest. Als je alleen afgaat op de match tegen Zulte Waregem van vorige week, dan is het niet goed. Maar ik denk ook aan de goeie dingen die we gedaan hebben."Ook trainer René Weiler werd niet gespaard. "Op een bepaald moment stonden intern en extern nog twee mensen achter Weiler: voorzitter Roger Vanden Stock en ikzelf. Omdat we zagen met wat hij bezig was, ook in de kleedkamer. De voorbije twee jaar zijn we geen kampioen geworden omdat we totaal geen groep hadden die eendrachtig voor de titel streed. Zoiets vroeg nu tijd, maar in Anderlecht krijg je die tijd niet."Anderlecht verlengde enkele weken geleden al het contract van René Weiler. Heeft het eventuele mislopen van de titel een invloed op zijn evaluatie? "Neen, absoluut niet. We zijn ongelofelijk tevreden met de manier waarop hij ons iets bijbrengt. We gaan in elk geval door met Weiler."


Herman Van Holsbeeck had het ook nog kort over Youri Tielemans, die wel erg dicht bij een transfer naar Monaco zou staan. "Ik kan alleen maar zeggen dat verschillende clubs Tielemans willen en dat Monaco het meest concreet is. De transfer is nog niet rond. Zodra de competitie afgelopen is, bekijken we dat."

Sporza

vanholsbeeck brugge playoffs

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...