Michel Verschueren: "Weiler is er in geslaagd hechte groep te brengen die punten pakken"

Michel Verschueren was er als manager de twee vorige keren bij toen Anderlecht kampioen werd in het stadion van Club Brugge (1986 en 2010). "In het hol van de leeuw kampioen worden is speciaal. Vooral aan die titel in 1986 heb ik scherpe herinneringen", vertelt Michel Verschueren.


"We kwamen terug van een 2-0-achterstand tot 2-2 en hielden stand dankzij het keeperswerk van Jacky Munaron. Zo gingen we met de titel lopen. Sommige fans zullen het misschien niet graag horen, maar eigenlijk zou ik liever wachten tot thuis tegen Oostende om kampioen te worden. Als het tegen Club al lukt zullen we twee keer vieren zeker?"


Verschueren let er op dat hij in de voorwaardelijke wijs spreekt, want een zege van Club Brugge zondag brengt de West-Vlamingen terug tot 1 punt van Anderlecht.
"Ik doe nooit een pronostiek. Ik verwacht wel altijd dat de spelers hun uiterste best doen. De kritiek op Weiler vind ik overdreven. Meneer Weiler was een nieuwe coach, die een nieuwe groep met veel jonge spelers kreeg. Match per match is hij er in geslaagd om de groep dichter bij elkaar te brengen en meer punten te pakken. Hij heeft voorrang gegeven aan punten op champagnevoetbal. In het begin was er veel kritiek. Die is verminderd. Nu moet iedereen zwijgen, want Weiler staat met zijn ploeg vier punten los en zou het kunnen dat hij zondag al kampioen is. Anders heeft hij nog twee kansen."

verschueren weiler brugge

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...