Michel Verschueren: "Weiler is er in geslaagd hechte groep te brengen die punten pakken"

Michel Verschueren was er als manager de twee vorige keren bij toen Anderlecht kampioen werd in het stadion van Club Brugge (1986 en 2010). "In het hol van de leeuw kampioen worden is speciaal. Vooral aan die titel in 1986 heb ik scherpe herinneringen", vertelt Michel Verschueren.


"We kwamen terug van een 2-0-achterstand tot 2-2 en hielden stand dankzij het keeperswerk van Jacky Munaron. Zo gingen we met de titel lopen. Sommige fans zullen het misschien niet graag horen, maar eigenlijk zou ik liever wachten tot thuis tegen Oostende om kampioen te worden. Als het tegen Club al lukt zullen we twee keer vieren zeker?"


Verschueren let er op dat hij in de voorwaardelijke wijs spreekt, want een zege van Club Brugge zondag brengt de West-Vlamingen terug tot 1 punt van Anderlecht.
"Ik doe nooit een pronostiek. Ik verwacht wel altijd dat de spelers hun uiterste best doen. De kritiek op Weiler vind ik overdreven. Meneer Weiler was een nieuwe coach, die een nieuwe groep met veel jonge spelers kreeg. Match per match is hij er in geslaagd om de groep dichter bij elkaar te brengen en meer punten te pakken. Hij heeft voorrang gegeven aan punten op champagnevoetbal. In het begin was er veel kritiek. Die is verminderd. Nu moet iedereen zwijgen, want Weiler staat met zijn ploeg vier punten los en zou het kunnen dat hij zondag al kampioen is. Anders heeft hij nog twee kansen."

verschueren weiler brugge

Dendoncker en Nuytinck hervatten training
Van Holsbeeck: "De enige speler die misschien vertrekt is Kara"
Van Holsbeeck: "Hier is Stanciu n van de elf"
Anderlecht gaat praten met Svilar
Vertrek Dendoncker nog steeds niet uitgesloten
Kabasele wellicht naar Isral
Van Holsbeeck: "Ik verwacht titelstrijd tussen vier clubs"
lambrecth ziet Lommel niet zitten
Bosuil zal klaar zijn voor openingsmatch tegen Anderlecht
Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht

Meer nieuws...