Renaat Landuyt: "Anderlecht mag eventuele titel niet vieren in Brugge: "Maar knus in Brussel"

Als Anderlecht zondag wint in Brugge, is het kampioen. De mogelijke podiumceremonie en bekeruitreiking zullen in dat geval evenwel niet in Brugge mogen plaatsvinden. Burgemeester Renaat Landuyt: "Club-Anderlecht is een risicomatch. Dus is dit de gebruikelijke gang van zaken."


De laatste keer dat een club kampioen werd op verplaatsing was in 2010 met toevallig dezelfde affiche. Toen organiseerde de Pro League nog geen grootste titelviering, maar sinds een paar jaar wel. Om provocaties evenwel te vermijden besliste de politie samen met de Pro League om het mogelijke titelfeest van Anderlecht niet in Jan Breydel te laten doorgaan. "Uit veiligheidsoverwegingen", zegt burgemeester Landuyt.
"Het zou onvoorstelbaar zijn dat men op het terrein van de andere een feestje bouwt. Het is ook beter voor de mensen van Anderlecht dat ze dat knus onder elkaar kunnen doen. Als het al zou gebeuren", spreekt het Brugse hart van de burgemeester.Wat mogen Anderlecht-supporters in Brugge doen bij een eventuele titel? "Die moeten zich haasten naar hun stadion en daar een groot feest vieren. Het is gebruikelijk dat alle supporters naar huis begeleid worden bij dergelijke risicomatchen. Het toegangsticket is ook het busticket, zodat het zeker is dat je met dezelfde bus naar huis kunt. Die bussen worden ook begeleid."Wat met supporters die blijven hangen, in de roes een pintje willen drinken op 't Zand en hun bus laten voor wat het is? "Je kunt dat niet verbieden, maar ze doen dat ook niet. Ik veronderstel dat men in zo'n situatie liever onder mensen van Anderlecht in Brussel viert dan bij de Bruggelingen, die misschien op dat moment wat triest zullen zijn. Natuurlijk zal men de vreugde kunnen uiten, maar dat gebeurt in de voorziene vakken in het stadion. Iedereen vermijdt provocaties op het veld en je wil niet dat er volk op het veld komt. Dat voorkom je door het niet uit te lokken. Bij een risicomatch gaat men er altijd van uit dat er meer op til kan zijn. Men staat klaar om onvoorziene situaties te vermijden. En dat gebeurt in goeie samenspraak tussen de twee ploegen, de Pro League en Binnenlandse Zaken."

jupilerproleague playoffs

Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht

Meer nieuws...