Telenet en Voo verlengen samenwerking met Pro League

Tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League clubs werd beslist om over te gaan tot aanvaarding van bepaalde biedingen met betrekking tot de audiovisuele rechten van de Jupiler Pro League en de Super Cup voor België en Luxemburg voor de komende 3 seizoenen.


Vandaag, in afwachting van eventuele nieuwe beslissingen, hebben de clubs van de Pro League beslist om de biedingen van de telecomoperatoren Telenet (Nederlands) en Voo (Frans), om op niet-exclusieve wijze alle wedstrijden van de Jupiler Pro League live uit te zenden, te aanvaarden. Telenet werd daarenboven de exclusieve rechten toegekend om de live rechten via internet en mobiele technologieën op autonome wijze ("stand alone") te verdelen in beide talen. Telenet verwierf eveneens de exclusieve rechten om de highlights in de weekends uit te zenden in Vlaanderen. 


De clubs besloten tijdens de Algemene Vergadering verder ook om hun lopende samenwerking met publieke zenders VRT en RTBF te verlengen voor wat betreft de clips en magazines van de Jupiler Pro League.
Alle vier de rechtenhouders (Telenet, Voo, RTBF en VRT) hebben de mogelijkheid om clips, uitgesteld, uit te zenden van de matchen over het internet en mobiele technologieën.


De aanvaarding van de biedingen gedaan naar aanleiding van de Tender procedure opgestart op 8 februari 2017 geeft rechten met betrekking tot de betrokken competitie voor 3 seizoenen vanaf de start van seizoen 2017/18. Alle aanvaardde biedingen zijn onder voorbehoud van het finaliseren van de contractonderhandelingen.
Niettegenstaande het aanvaarden van deze biedingen blijft de tenderprocedure lopen en hoopt de Pro League, die nog steeds biedingen aan het evalueren is, in de toekomst nog aankondigingen te doen over de aanvaarding van biedingen gedaan naar aanleiding van de tender procedure. 


De verhoogde concurrentie voor de audiovisuele rechten getuigt van een stijgende waardering van de Jupiler Pro League en de Super Cup door de mediaoperatoren en is een bewijs dat het Belgisch profvoetbal bij de Europese top blijft behoren. Tenslotte werden de biedingen van zowel Telenet als RTBF met betrekking tot de exclusieve rechten voor de Super Cup voor een periode van 3 seizoenen, aanvaard.

jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...