Dendoncker: "Mogen het niet op beslissing van scheidsrechter steken"

Leander Dendoncker toonde zich na afloop ontgoocheld, maar van paniek is hoegenaamd geen sprake in Brussel.


"We hadden het misschien niet verdiend om te winnen, want we waren niet scherp genoeg." Geeft Leander Dendoncker eerlijk toe. "In de tweede helft hadden we een penalty kunnen krijgen. Ik zag de scheidsrechter met zijn fluitje in zijn mond, maar hij haalde het er weer uit. Maar we mogen het niet daarop steken."


"We waren gewoon niet scherp genoeg. We hebben wel kansen gehad, maar niet om te zeggen dat het écht uitgepeelde kansen waren." Was het decompressie? Vatte Anderlecht het iets te makkelijk op? "Ik denk het niet. We wisten dat Charleroi vededigend heel goed is en een stevig blok vormt. Ons tempo lag gewoon veel te laag. We zijn te weinig in de zestien kunnen komen. We hadden in de tweede helft misschien een penalty kunnen krijgen met Penneteau die allesbehalve de bal raakte in die fase met Teodorczyk. En dan was er ook nog die fase met Acheampong."


Is er nu een beetje paniek in de kleedkamer bij Anderlecht? "Nee hoor, van paniek is er geen sprake want we hebben tot dusver een mooi parcours afgelegd, maar thuis moet je alles proberen te winnen en zeker tegen Charleroi. We moeten nu goed recupereren tegen zondag en zorgen dat we klaar zijn voor de strijd. We moeten gewoon winnen in Gent. We zullen in ieder geval niet zenuwachtiger zijn door deze nederlaag. We moeten gewoon elke keer klaar zijn en moeten er tegen AA Gent vanaf het begin staan. We gaan er alles aan doen om drie punten te pakken in de Ghelamco Arena."

playoffs charleroi dendoncker

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...