Weiler: "Ons nu focussen op zondag tegen Gent"

Er is heel wat te doen over de slag die Charleroi-doelman Penneteau gisteren uitdeelde aan Teodorczyk. "We hadden minstens een penalty moeten krijgen", reageerde Anderlecht-coach René Weiler na de 0-1-nederlaag tegen Charleroi.


Anderlecht-coach René Weiler ging met een slecht gevoel naar bed. "We hadden bij die fase met Teodorczyk minstens een penalty moeten krijgen", zegt Weiler.
"Ook die fase met Acheampong was een penaltyfout. Maar de strafschoppen zijn niet gefloten, dat moeten we aanvaarden. Maar het doet wel pijn", zegt Weiler, die toegeeft dat Anderlecht bleek voor de dag kwam in de eerste helft. "We moeten ons nu focussen op zondag, tegen AA Gent."


"Ik heb de indruk dat de refs sneller penalty's tégen ons fluiten, terwijl er al heel wat moet gebeuren eer we er zelf eentje krijgen." De waarheid gebiedt te zeggen dat Charleroi in het Constant Vanden Stockstadion inderdaad twee keer aan de noodrem ging hangen. De eerste maal werd een doorgebroken Acheampong neergehaald in de zestien, de tweede keer leek Charleroi-doelman Penneteau de bal maar ook een stukje te veel Lukasz Teodorczyk weg te boksen. Ref Boucaut floot niet, tot grote woede van het publiek. Door de nederlaag moet Anderlecht zondag in Gent vol aan de bak, want in geval van nederlaag bedraagt de voorsprong op de Buffalo's nog amper twee punten.

Sporza

playoffs charleroi weiler

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...