Weiler: "Ons nu focussen op zondag tegen Gent"

Er is heel wat te doen over de slag die Charleroi-doelman Penneteau gisteren uitdeelde aan Teodorczyk. "We hadden minstens een penalty moeten krijgen", reageerde Anderlecht-coach René Weiler na de 0-1-nederlaag tegen Charleroi.


Anderlecht-coach René Weiler ging met een slecht gevoel naar bed. "We hadden bij die fase met Teodorczyk minstens een penalty moeten krijgen", zegt Weiler.
"Ook die fase met Acheampong was een penaltyfout. Maar de strafschoppen zijn niet gefloten, dat moeten we aanvaarden. Maar het doet wel pijn", zegt Weiler, die toegeeft dat Anderlecht bleek voor de dag kwam in de eerste helft. "We moeten ons nu focussen op zondag, tegen AA Gent."


"Ik heb de indruk dat de refs sneller penalty's tégen ons fluiten, terwijl er al heel wat moet gebeuren eer we er zelf eentje krijgen." De waarheid gebiedt te zeggen dat Charleroi in het Constant Vanden Stockstadion inderdaad twee keer aan de noodrem ging hangen. De eerste maal werd een doorgebroken Acheampong neergehaald in de zestien, de tweede keer leek Charleroi-doelman Penneteau de bal maar ook een stukje te veel Lukasz Teodorczyk weg te boksen. Ref Boucaut floot niet, tot grote woede van het publiek. Door de nederlaag moet Anderlecht zondag in Gent vol aan de bak, want in geval van nederlaag bedraagt de voorsprong op de Buffalo's nog amper twee punten.

Sporza

playoffs charleroi weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...