Weiler: "Ik roteer enkel wanneer ik denk dat het nodig is"

Anderlecht lijkt definitief op weg naar de titel, nadat het zondag zonder problemen Club Brugge opzij zette. En dat amper drie dagen nadat het bijzonder diep moest gaan op Old Trafford, waar René Weiler bovendien tegen zijn gewoonte in zijn elftal amper gewijzigd had. Met Boeckx en Trebel stonden er tegen Club slechts twee spelers aan de aftrap die er tegen Man Utd niet bij waren. "Ik wissel niet systematisch vijf of zes spelers gewoon om te kunnen zeggen dat ik roteer. Ik doe dat wanneer ik denk dat het nodig is. En nu had ik het gevoel dat de titularissen van donderdag fris zaten, ondanks dat ze 120 minuten moesten spelen in Manchester", legt Weiler uit aan La Dernière Heure. Ook Sofiane Hanni was klaar voor de dienst, nadat hij donderdag nog na een uur gewisseld werd. "Ik was verrast door de kritiek op die wissel. Maar kritiek geven is jullie werk. Mijn job, dat is trainer zijn. En ik doe die job ook vrij goed op dit moment." 
Anderlecht zette zondag met spreken gemak Club Brugge opzij. Met dank aan onder meer Leander Dendoncker. De middenvelder zette zijn ploeg op weg naar de zege met zijn tweede goal in tien dagen, nadat hij ook al tegen Manchester United gescoord had. Samen met Youri Tielemans was hij opnieuw de uitblinker van Paars-Wit. "België mag fier zijn dat het zo'n talenten heeft. Maar het is natuurlijk niet alleen zij. Heel mijn groep speelt goed", vindt René Weiler in La Dernière Heure.
De Zwitser is wel blij met de evolutie van Dendoncker, die dit seizoen zijn statistieken wist op te krikken. "Het is belangrijk dat een middenvelder ook kan scoren. De tijd dat een middenvelder zich alleen met de balrecuperatie moest bezighouden is voorbij. Dat maakt mijn ploeg ook moeilijker te bespelen, want het gevaar kan van overal komen." 


VoetbalNieuws

weiler brugge

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...