Weiler: "Ik roteer enkel wanneer ik denk dat het nodig is"

Anderlecht lijkt definitief op weg naar de titel, nadat het zondag zonder problemen Club Brugge opzij zette. En dat amper drie dagen nadat het bijzonder diep moest gaan op Old Trafford, waar René Weiler bovendien tegen zijn gewoonte in zijn elftal amper gewijzigd had. Met Boeckx en Trebel stonden er tegen Club slechts twee spelers aan de aftrap die er tegen Man Utd niet bij waren. "Ik wissel niet systematisch vijf of zes spelers gewoon om te kunnen zeggen dat ik roteer. Ik doe dat wanneer ik denk dat het nodig is. En nu had ik het gevoel dat de titularissen van donderdag fris zaten, ondanks dat ze 120 minuten moesten spelen in Manchester", legt Weiler uit aan La Dernière Heure. Ook Sofiane Hanni was klaar voor de dienst, nadat hij donderdag nog na een uur gewisseld werd. "Ik was verrast door de kritiek op die wissel. Maar kritiek geven is jullie werk. Mijn job, dat is trainer zijn. En ik doe die job ook vrij goed op dit moment." 
Anderlecht zette zondag met spreken gemak Club Brugge opzij. Met dank aan onder meer Leander Dendoncker. De middenvelder zette zijn ploeg op weg naar de zege met zijn tweede goal in tien dagen, nadat hij ook al tegen Manchester United gescoord had. Samen met Youri Tielemans was hij opnieuw de uitblinker van Paars-Wit. "België mag fier zijn dat het zo'n talenten heeft. Maar het is natuurlijk niet alleen zij. Heel mijn groep speelt goed", vindt René Weiler in La Dernière Heure.
De Zwitser is wel blij met de evolutie van Dendoncker, die dit seizoen zijn statistieken wist op te krikken. "Het is belangrijk dat een middenvelder ook kan scoren. De tijd dat een middenvelder zich alleen met de balrecuperatie moest bezighouden is voorbij. Dat maakt mijn ploeg ook moeilijker te bespelen, want het gevaar kan van overal komen." 


VoetbalNieuws

weiler brugge

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...