Weiler: "Ik roteer enkel wanneer ik denk dat het nodig is"

Anderlecht lijkt definitief op weg naar de titel, nadat het zondag zonder problemen Club Brugge opzij zette. En dat amper drie dagen nadat het bijzonder diep moest gaan op Old Trafford, waar René Weiler bovendien tegen zijn gewoonte in zijn elftal amper gewijzigd had. Met Boeckx en Trebel stonden er tegen Club slechts twee spelers aan de aftrap die er tegen Man Utd niet bij waren. "Ik wissel niet systematisch vijf of zes spelers gewoon om te kunnen zeggen dat ik roteer. Ik doe dat wanneer ik denk dat het nodig is. En nu had ik het gevoel dat de titularissen van donderdag fris zaten, ondanks dat ze 120 minuten moesten spelen in Manchester", legt Weiler uit aan La Dernière Heure. Ook Sofiane Hanni was klaar voor de dienst, nadat hij donderdag nog na een uur gewisseld werd. "Ik was verrast door de kritiek op die wissel. Maar kritiek geven is jullie werk. Mijn job, dat is trainer zijn. En ik doe die job ook vrij goed op dit moment." 
Anderlecht zette zondag met spreken gemak Club Brugge opzij. Met dank aan onder meer Leander Dendoncker. De middenvelder zette zijn ploeg op weg naar de zege met zijn tweede goal in tien dagen, nadat hij ook al tegen Manchester United gescoord had. Samen met Youri Tielemans was hij opnieuw de uitblinker van Paars-Wit. "België mag fier zijn dat het zo'n talenten heeft. Maar het is natuurlijk niet alleen zij. Heel mijn groep speelt goed", vindt René Weiler in La Dernière Heure.
De Zwitser is wel blij met de evolutie van Dendoncker, die dit seizoen zijn statistieken wist op te krikken. "Het is belangrijk dat een middenvelder ook kan scoren. De tijd dat een middenvelder zich alleen met de balrecuperatie moest bezighouden is voorbij. Dat maakt mijn ploeg ook moeilijker te bespelen, want het gevaar kan van overal komen." 


VoetbalNieuws

weiler brugge

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...