Weiler: "Ik roteer enkel wanneer ik denk dat het nodig is"

Anderlecht lijkt definitief op weg naar de titel, nadat het zondag zonder problemen Club Brugge opzij zette. En dat amper drie dagen nadat het bijzonder diep moest gaan op Old Trafford, waar René Weiler bovendien tegen zijn gewoonte in zijn elftal amper gewijzigd had. Met Boeckx en Trebel stonden er tegen Club slechts twee spelers aan de aftrap die er tegen Man Utd niet bij waren. "Ik wissel niet systematisch vijf of zes spelers gewoon om te kunnen zeggen dat ik roteer. Ik doe dat wanneer ik denk dat het nodig is. En nu had ik het gevoel dat de titularissen van donderdag fris zaten, ondanks dat ze 120 minuten moesten spelen in Manchester", legt Weiler uit aan La Dernière Heure. Ook Sofiane Hanni was klaar voor de dienst, nadat hij donderdag nog na een uur gewisseld werd. "Ik was verrast door de kritiek op die wissel. Maar kritiek geven is jullie werk. Mijn job, dat is trainer zijn. En ik doe die job ook vrij goed op dit moment." 
Anderlecht zette zondag met spreken gemak Club Brugge opzij. Met dank aan onder meer Leander Dendoncker. De middenvelder zette zijn ploeg op weg naar de zege met zijn tweede goal in tien dagen, nadat hij ook al tegen Manchester United gescoord had. Samen met Youri Tielemans was hij opnieuw de uitblinker van Paars-Wit. "België mag fier zijn dat het zo'n talenten heeft. Maar het is natuurlijk niet alleen zij. Heel mijn groep speelt goed", vindt René Weiler in La Dernière Heure.
De Zwitser is wel blij met de evolutie van Dendoncker, die dit seizoen zijn statistieken wist op te krikken. "Het is belangrijk dat een middenvelder ook kan scoren. De tijd dat een middenvelder zich alleen met de balrecuperatie moest bezighouden is voorbij. Dat maakt mijn ploeg ook moeilijker te bespelen, want het gevaar kan van overal komen." 


VoetbalNieuws

weiler brugge

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...