Dames: Anderlecht wint de topper tegen Gent

In de Super League heeft Standard een goede zaak gedaan. Zonder te spelen. Toch hebben ze plots opnieuw alles in handen, na de topper tussen Anderlecht en AA Gent.


Vooraf was het duidelijk: als Gent won, dan kwam het op kop in de rangschikking én was het de topfavoriet met oog op de titel. Bij een gelijkspel of een zege van Anderlecht, kan Standard opnieuw kampioen worden - als het zelf al zijn resterende wedstrijden nog wint. Hyperspanning in de Super League, uitgebikkeld in Tubeke.


Echt waanzinnig voetbal kregen we niet te zien op het Nationaal oefencentrum. Daarvoor was het soms misschien iets te slordig. Kansen kregen we echter wel, en daarbij was het vooral de thuisploeg die echt tot schoten kon komen. Van Kerkhoven viseerde in elke helft een keer de lat, Evrard moest ook een paar keer tussenkomen.


Aan de overkant liep het steevast mis bij de laatste pass. Een paar legden de Buffalo's nog achteruit, waar een schot ook had gekund. Lemey werd zo nooit echt op de proef gesteld. En dat moest nochtans, want snel in de eerste helft was Anderlecht via aanvoerder Jaques op voorsprong gekomen via de stip, na een penaltyfout van Van Belle op Wajnblum.
Tien minuten voor tijd deed Van Kerkhoven de boeken dicht met een geplaatste bal voorbij Evrard. 2-0 en zo wedstrijd gespeeld in het voordeel van paars-wit. Het blijft zo leider in de Super League, maar het is vooral Standard dat de lachende derde kan worden. Dan moeten ze zaterdag wel voorbij Genk.dames rsca

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...