Weiler: "We zullen niet de hele match verdedigen"

Anderlecht telt af naar zijn Europese opdracht op Old Trafford. "We moeten in de kwalificatie geloven, maar we moeten ook realistisch zijn", vertelde trainer René Weiler op zijn perspraatje.


Manchester United beschikt na het 1-1-gelijkspel uit de heenwedstrijd over de beste papieren, maar Anderlecht geeft zich nog niet gewonnen. "We moeten geloven in de kwalificatie", zei René Weiler op zijn persbabbel. "Maar we moeten ook realistisch zijn. We spelen tegen Manchester United en we zullen dus perfect spelen."


Anderlecht heeft geen keuze: het moet scoren. "Ja, we moeten een doelpunt maken. We zullen dus niet de hele match verdedigen. We moeten gebruik maken van het gegeven dat United wil dicteren.Dat José Mourinho onze mentaliteit beter vond in de heenmatch? Ach, ik denk vooral dat Mourinho sluw genoeg is om te weten hoe hij zijn spelers moet motiveren."De Zwitser wil opnieuw roteren en verdedigt zijn selectiepolitiek. "Ik begrijp het dat jullie allemaal vinden dat we in een Europese kwartfinale met onze beste elf moeten spelen, maar zo eenvoudig is dat niet", tekende Het Nieuwsblad op. "Ik heb geen beste elf, maar wel een beste zestien of zelfs achttien. Mijn doel is twee competitieve teams samen te stellen, tegen Manchester en zondag tegen Club Brugge. Ik moet een evenwicht vinden." 


Sporza

europaleague manchester weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...