Van Holsbeeck: "Progressie van Tielemans en Dendoncker is verdienste van Weiler"

RSC Anderlecht is goed op weg om er een 34ste landstitel bij te doen. Nochtans waren de twijfels over het werk van Ren Weiler in het najaar van 2016 groot.


Algemeen manager bij paars-wit Herman Van Holsbeeck die Weiler naar het Park haalde, bleef de coach voortdurend verdedigen. Ook nu springt hij nog eens in de bres.
"De voorzitter en ik hebben de coach de steun gegeven die hij verdiende", geeft Van Holsbeeck aan in Het Nieuwsblad. "Hij kreeg een bordel van een vestiaire, h. Hij liet meteen aan iedereen zien: tot daar en niet verder!"


"Topscorer Okaka buitenzetten, daar kijken spelers als Tielemans en Dendoncker van op hoor. De progressie dat die twee hebben gemaakt, is niet weinig de verdienste van Weiler", vindt Van Holsbeeck.
"Ook hoe hij omgaat met de discussies over de posities van Hanni en Stanciu: zijn peoplemanagement is van kapitaal belang. En dan heb je wat geluk nodig. Want op een gegeven moment moeten de resultaten volgen."Met een voorsprong van zes punten op Club Brugge en AA Gent in de competitie en een knap gelijkspel tegen Manchester United in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League kan Anderlecht knappe resultaten voorleggen. Toch weerklinkt er nog wat kritiek op Paars-Wit: het champagnevoetbal van weleer is immers niet meer in Anderlecht te bekennen. En dat terwijl Anderlecht ooit nog met Peruzovic een trainer ontsloeg die los op kop stond, omdat het voetbal niet goed genoeg was. "De ploeg van Peruzovic, dat was Grn, Nilis, Degryse, iedereen kent ze nog, n voor n. Nu kunnen de supporters behalve Deschacht en Proto geen drie spelers meer noemen van de ploeg die drie jaar geleden kampioen werd", merkt Herman Van Holsbeeck echter op in Het Nieuwsblad."Om de twee jaar 7 of 8 spelers nieuwe spelers, dt is de problematiek. Dit seizoen: 13 spelers vertrokken en 9 nieuwe. Dan moten we toch blij zijn met deze resultaten? Volgend jaar kan dan misschien weer een stap verder worden gezet. Eerst zien waar we weer moeten aanpassen." 

Voetbalkrant

vanholsbeeck weiler tielemans dendoncker

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...