Van Holsbeeck: "Progressie van Tielemans en Dendoncker is verdienste van Weiler"

RSC Anderlecht is goed op weg om er een 34ste landstitel bij te doen. Nochtans waren de twijfels over het werk van Ren Weiler in het najaar van 2016 groot.


Algemeen manager bij paars-wit Herman Van Holsbeeck die Weiler naar het Park haalde, bleef de coach voortdurend verdedigen. Ook nu springt hij nog eens in de bres.
"De voorzitter en ik hebben de coach de steun gegeven die hij verdiende", geeft Van Holsbeeck aan in Het Nieuwsblad. "Hij kreeg een bordel van een vestiaire, h. Hij liet meteen aan iedereen zien: tot daar en niet verder!"


"Topscorer Okaka buitenzetten, daar kijken spelers als Tielemans en Dendoncker van op hoor. De progressie dat die twee hebben gemaakt, is niet weinig de verdienste van Weiler", vindt Van Holsbeeck.
"Ook hoe hij omgaat met de discussies over de posities van Hanni en Stanciu: zijn peoplemanagement is van kapitaal belang. En dan heb je wat geluk nodig. Want op een gegeven moment moeten de resultaten volgen."Met een voorsprong van zes punten op Club Brugge en AA Gent in de competitie en een knap gelijkspel tegen Manchester United in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League kan Anderlecht knappe resultaten voorleggen. Toch weerklinkt er nog wat kritiek op Paars-Wit: het champagnevoetbal van weleer is immers niet meer in Anderlecht te bekennen. En dat terwijl Anderlecht ooit nog met Peruzovic een trainer ontsloeg die los op kop stond, omdat het voetbal niet goed genoeg was. "De ploeg van Peruzovic, dat was Grn, Nilis, Degryse, iedereen kent ze nog, n voor n. Nu kunnen de supporters behalve Deschacht en Proto geen drie spelers meer noemen van de ploeg die drie jaar geleden kampioen werd", merkt Herman Van Holsbeeck echter op in Het Nieuwsblad."Om de twee jaar 7 of 8 spelers nieuwe spelers, dt is de problematiek. Dit seizoen: 13 spelers vertrokken en 9 nieuwe. Dan moten we toch blij zijn met deze resultaten? Volgend jaar kan dan misschien weer een stap verder worden gezet. Eerst zien waar we weer moeten aanpassen." 

Voetbalkrant

vanholsbeeck weiler tielemans dendoncker

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servi
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van Belgi
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...